Majdnem bedőltem

spot_img

Több kriptós híroldaltól kapok rendszeresen promóciós leveleket és ma reggel meg is akadt a szemem az egyik ilyenben található üzeneten:

“A Ripple egy közösségi programot indít, hogy köszönetet mondjon azoknak az XRP tulajdonosoknak, akik az elmúlt 2 év árfolyam esésének ellenére is kitartottak a coin mellett, ezért minden hűséges felhasználójuknak jóváírnak némi (20%, vagy akár még annál is több) extra XRP-t.”

Az 1000 dolláros airdroppok világában elsőre nem is tűnt annyira hihetetlennek a dolog, pláne, hogy a hírre a Coindesk, az egyik legismertebb kriptós híroldal hívta fel a figyelmet, legalábbis látszólag. Nem is tudom miért, talán reflexből, de vetettem egy pillantást a levél címsorára, ami után egyből leesett a tantusz.

Bár a weboldal a megszólalásig hasonlított az eredeti híroldalra, a Coindesk “i” betűjén már látszott, hogy csak egy ügyes cselről és kamu oldalról van szó.

Ezt követően a hírben említett linkre kattintva is kiderült, hogy csupán egy XRP tárca privát kulcsainak megadása után lettem volna jogosult a bónuszra, vagyis egy ügyesen kivitelezett csalás áldozatául eshet az, aki bedől ennek az átverésnek.

Fogalmam sincs, hogy a levél hogyan köthetett ki a beérkező üzeneteim között, mert ezeket általában megfogja a spam szűrő, de mint az ez eset is mutatja, sohasem árt, ha résen van az ember.

Flare Network (Spark): airdrop az XRP tulajdonosoknak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img