Az első nagy cég, aki Ethereumról Cardano-ra válthat

spot_img

A Cointelegraph információi szerint a jól ismert mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat, a SingularityNET komolyan számításba vette, hogy átköltözteti hálózatát a Cardano-ra. Erre nem csak puszta spekulációk utalnak, hanem az IOHK-val életbe lépett megállapodások is.

Az IOHK egyike a három legnagyobb Cardano-t fejlesztő vállalatnak, annak alapítója maga a Cardano atyja és legismertebb arca is, Charles Hoskinson.

A SingularityNET egy fejlesztői platform és AI piac, ahol bárki (nyilván a megfelelő szakmai tudás birtokában) létre tud hozni és képest megosztani mesterséges intelligenciára épülő szolgáltatásokat. A SingularityNET alapítója az a Ben Goertzel, akit a techsajtó az egyik legfényesebb elmének ír le az ezen a részterületen.

Ő volt a vezető kutatója annak a csapatnak, aki kifejlesztette a Sophiára keresztelt AI robotot. A robot híre pár évvel ezelőtt bejárta a világsajtót: interjúkat adott ismert showműsorokban és állampolgárságot ajándékoztak neki a szaúdiak és a máltaiak is.

„Az Ethereum jelenlegi nehézségei a sebességgel arra késztettek bennünket, hogy alternatívákat keressünk a SingularityNet számára” – mondta a cég vezérigazgatója a problémakörről.

Arra is kitért, hogy az Ethereum hálózata túlságosan leterhelt, így az azon végbemenő tranzakciók drágák és lassúak. Különösen ilyenkor, a DeFi hullám idején érezhető ennek hatása. A tranzakciós díjak például rendszeresen 10 dollár felett vannak, ami rengetegnek számít.

„Átmenni egy olyan modern blokkláncra, mint a Cardano azt jelentené, hogy skálázódásban és sebességben is teljesíteni tudnánk. A fiat-kriptopénz kapu pedig abban lenne segítségünkre, hogy a felhasználóknak ne kelljen a kriptopénzek infrastruktúrájával törődniük, ha igénybe akarják venni a szolgáltatásainkat.”

– mondta Dr. Ben Goertzel.

Ha a cég továbbviszi a terveit, akkor az AGI tokeneket – amik jelenleg ERC20 tokenek, átkerülnének a Cardano blokkláncára.

A Cardano-nál eközben már elindultak a fejlesztések, amiknek eredményeképpen a jövőben könnyen és biztonságosan lehet ERC-20 tokeneket migrálni a hálózatra. Ez valószínűleg csak jövőre lép életbe, ugyanis a Cardano-nál még a soron következő nagyobb upgrade, a Goguen fogja bevezetni az okos szerződések kezelését. A Gogen megjelenését idén év végére ígérték.

A már említett Dr. Goertzel arra hívta fel a figyelmet, hogy egy olyan AI ökoszisztémát szeretne megteremteni, ahol rengeteg különböző mesterséges intelligencia tud kommunikálni és együtt dolgozni. Ebben fontos szerepet szán a decentralizációnak is és szeretné ellensúlyozni a nagy techcégek erejét, akik szintén hasonló területen fejlesztenek. Elmondása szerint a Cardano hálózata jobban megfelelne ennek az ő igényeiknek és termék terveinek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img