2020 -eddigi- legjobban teljesítő eszköze a…

spot_img

Bár még hátra van bő két és fél hónap az évből, sokan már most azt vizsgálják, hogy vajon mi volt az év legjobban teljesítő eszköze. A közösségi médiában tett körutazásunkból kiderült, hogy erre a kérdésre változó a válasz, méghozzá annak függvényében, hogy kinek melyik eszközhöz húz a szíve. Lássuk a medvét, pontosabban a bikákat!

A Futures CME daily settlement report adatai alapján a bitcoin vezet, őt követi az arany, ebben az összevetésben harmadik az S&P 500. De menjünk tovább, lássuk, hogy mások, más információforrások alapján mire jutottak!

A KRAKEn, a CoinDesk és a NASDAQ infrációiból dolgozó FactSet másképp látja, ami nem lehet meglepetés, hiszen más eszközöket vizsgáltak, mint az előző ábra alkotói. Felkerült az árbárára az XRP (Ripple), illetve az ETH is, illetve szintén helyet kapott az úgynevezett NASDAQ Composit.

Ez utóbbi olyan részvények együtteséből álló indikátor, mint a Netflix, a Costco bevásárlóáruház lánc, az Nvidia, a PepsiCo, az Adobe, a Facebook, az Apple, a Google üzemeltetője, az Alphabet és sokan mások. Bár a jelen témánkhoz szorosan nem kapcsolódik, de álljon itt ennek az indikátornak az elmúlt néhány éves teljesítménye is:

Visszatérve az eredeti témánkra, a többek között a Bloomberg adataiból dolgozó, és 2020 mellett az előző évet is bemutató összefoglaló alapján szintén a bitcoin viszi a prímet, külön érdekesség, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés is szépen tetten érhető az ábrán:

Úgy tűnik, hogy az Ethereum, pontosabban az Ethereum alapú eszközök nyerik az idei évet ami a hozamokat illeti, legalábbis erről számolt be a Cointelegraph is az év közepén. Érdemes megnéznünk a mainstream média beszámolóit is, az Independent például a bitcoint tartja az év “győztesének”, összevetésükben az arany mellett a nyersolaj is szerepel. A márciusi visszaesés itt is látványos:

Az mindenesetre biztos, hogy még mindig a kriptopénzek adhatják a legnagyobb hozamokat, azonban a volatilitásuknak “köszönhetően” egyben a legnagyobb kockázatot is hagyományosan ezen a piacon kell elviselnie a befektetőknek. A területen belül viszont úgy tűnik, hogy nem a bitcoin, hanem az ethereum, és különösképp az ethereum alapú tokenek vezetnek, nem csoda, hiszen az idei év a DeFi térnyeréséről szól.

Éppen ezért végezetül lássuk néhány DeFi token teljesítményét, összevetésben is a piac meghatározó eszközeivel:

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img