Elkobzott kriptopénzeket árvereznek el Romániában

spot_img

Egy kiterjedt csalás utáni nyomozás során kriptovalutákat foglaltak le a román hatóságok, melyeket most egy aukció keretében terveznek értékesíteni.

A vásárlásra felkínált kriptók egy állam léptékeivel mérve nem képviselnek komoly értéket, ugyanis csak 0.97 ETH-ről, és 0.6 BTC-ről van szó. Ezek együttvéve jelenleg ~6600 dollárt, nagyjából 2 millió forintot érnek, kikiáltási áruk viszont sokkal magasabb.

Az érdeklődőknek ettől függetlenül be kell tartaniuk az országban érvényes pénzmosás ellenes jogszabályokat, melyek értelmében csak egy legalizált tőzsdén lévő, KYC ügyfélazonosított számlára kérhetik majd ki a megvásárolt kriptopénzeket és kérésre át is kell adnuki a hatóságoknak az ezekkel a wallet címekkel kapcsolatos tranzakciós adatokat.

Mivel a megvásárlásra felkínált kriptók összege nem túl nagy, a személyes adataik védelmére általában érzékenyebb kriptopénz tulajdonosok számára nem feltétlenül érheti meg, hogy a hatóságoknak önként betekintést nyújtsanak saját tárcaforgalmi adataikba. Ugyanakkor ha emiatt nem lesz elég érdeklôdô, valaki talán a piaci ár alatti licittel is elviheti a felkínált kriptovalutákat, amivel gyors profitra tehet szert.

Bár Románia történetében ez lesz az elsô ilyen esemény, a világ más pontjain rendszeresen tartanak hasonló árveréseket. A milliárdos Tim Draper például az Egyesült Államok hatóságaitól vásárolt meg 30 000 BTC-t, amiket egy online fejete piac felszámolása során foglaltak le.

Hazánkban még nem került sor ilyen jellegû értékesítésre, de szerencsére nem is kell erre várniuk azoknak, akik itthon szeretnének kriptovalutához jutni. Ma már több hazai szolgáltató áll az érdeklôdôk rendelkezésére, akik közül a most 3. születésnapját ünneplô Coincash ebben a hónapban egy akcióval is várja minden régi és új ügyfelét.

Magyarország legszélesebb DeFi token kínálatával ünnepli születésnapját a három éves CoinCash

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img