Magyar node a Cardano szolgálatában

spot_img

A hazai kriptopénz közösség továbbra is aktív, egy új projekt keretében Cardano node-ot indított néhány szakember, utánajártunk, hogy pontosan miről van szó. Az kétségtelen, hogy a Cardano különleges projekt, már csak azért is, mert egy korábbi Ethereum alapító, Charles Hoskinson munkájáról van szó, a magyar node létrehozói szerint ez az “Apple”, az Ethereum, mint “Microsoft” mellett.

Harmadik generációs blokkláncnak tartják a Cardanot, az applikációk, illetve a natív tokenek mellett a különböző blokkláncok közötti kommunikáció, a másodpercenkénti tranzakciószám jelentős növelése szerepel a legfontosabb célkitűzések között.

Szintén fontos szempont a konszenzus mechanizmus, a Proof-of-Stake mellett döntöttek a fenntarthatóság jegyében, ezzel is arra törekedve, hogy jobb, hatékonyabb rendszert alkossanak, mint a jelenleg piacvezető Ethereum és Bitcoin. Idén július végén indult hosszas előkészület után a Cardano mainnet, nagyjából 1100 csomópont kezdhette meg a munkát.

Ezek egyike az AdaStarNode, amit Rátz Tibor, Leé Robby, és Váczi Krisztián indított Budapesten. Rátz marketing és kommunikáció múlttal rendelkezik, Robby multiknak végzett sokáig folyamatirányítási munkákat, Váczi pedig a minőségbiztosításban, és informatikai tervezésben jártas.

Elmondásuk szerint azért indítottak egy Cardano node-ot, mert hisznek a projekt sikerében, augusztusban, elsők között éppen ezért regisztrálták is a nodejukat a Cardano rendszerében. A node nyitott, bárki csatlakozhat, szeretettel várnak mindenkit, aki részt szeretne venni a közös munkában.

Bővebb információ a Twitter csatornájukon, ahol kérdezhettek is az alapítóktól.

Saját szerveren fut a csomópont, teljesítményben és megbízhatóságban is felveszi a versenyt a felhő alapú megoldásokkal. A csapat nem tud arról, hogy van-e másik, hasonló kezdeményezés itthon. Az mindenesetre biztos, hogy az egyik csapattag a CoinCash kriptopénzváltó munkatársa is egyben, ezért 3% kedvezményt biztosítanak az ADA váltása során az érdeklődőknek.

Jelenleg 1163 node fut világszerte, jó látni, hogy ebből az egyik itthon, az alapítók azt sem zárják ki, hogy a jövőben újabb csomópontokat indítsanak, először azonban ebből szeretnék kihozni a maximumot.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img