John McAfee (ismét) letartóztatásban

spot_img

Hiába, ha önjelölt fenegyerek vagy, akkor könnyen összetűzésbe kerülhetsz a törvénnyel, ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, John McAfeeval ez többször is megtörtént már. Letartóztatásból sem ez az első a világhírű szoftverfejlesztő számára, most azonban nem holmi lőfegyverek illegális behozataláról van szó egy egzotikus országba, hanem kőkemény, hosszú éveken át tartó adóelkerülésről.

Négy évnyi “adóoptimalizálásról” van szó, ami ebben az esetben az adózási kötelezettség teljes elmulasztását jelenti. Súlyosbítja a vádat, hogy ebben az időszakban dollármilliókat keresett a különc programozó, beszédekkel, az élettörténetéhez fűződő kiadói jogok eladásából, illetve kriptopénzekből.

Ha elítélik, akkor akár 30 évnyi börtönbüntetést is kaphat.

A 2014 és 2018 közötti időszakról van szó, a hatóságok szerint hagyományos bankszámlákat és kriptopénztőzsdéket használt a vagyona elrejtéséhez, méghozzá úgy, hogy nem saját, hanem általa megbízott munkatársai nevével, adataival hozta létre ezeket. Külön tétel a Twitter posztok árusítása, amivel 23 millió dollárt keresett, a 2017-2018 között tomboló ICO láz keretében frissen induló projekteket “segített” ezzel a módszerrel.

A vádlottak között szerepel Jimmy Watson, McAfee testőre, őt kriptopénzekhez kötődő bűncselekményekkel vádolják. Az ellentmondásos fenegyerek korábban többször is hangoztatta, hogy nem maradt el az adóbevallással, csak nem teszi meg, hiszen az adóztatás “illegális”.

A két nappal ezelőtti letartóztatása óta a felesége közzétett egy posztot McAfee Twitter csatornáján, amiben kifejtette, hogy a Spanyolországban letartóztatott vállalkozó jól van, bizakodva várja az ügy fejleményeit. Az adózással nincs azonban vége a felhozott vádaknak, egy jacht, és egyéb vagyontárgyak eltitkolása is szerepel az ügy részletei között.

Mint ismeretes pár évvel ezelőtt azért hagyta el belízi otthonát, mert rejtélyes körülmények között meggyilkolták a szomszédját, a hozzátartozók, érintettek szerint McAfee állhatott a háttérben. A vádakat azóta is tagadja, elmondása szerint személyes biztonsága érdekében távozott.

Csak remélni tudjuk, hogy hallhatunk még McAfee felől, hiszen számtalan nehezen komolyan vehető posztja mellett komoly, értelmes gondolatok is kikerültek a “kezei közül” az elmúlt évek során, a piac sok fejleményéről, például a DeFi-ről is sokat mondhatna mindannyiunk számára.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img