A BTC és az ETH adja a DeFi projektek értékének majdnem felét

Megosztom

A decentralizált pénzügyi alkalmazásokban (vagyis egyszerűn DeFi-kben) annyi BTC-t és ETH-t tartanak lekötve az emberek, hogy az az összes DeFi projekt tőkekapitalizációjának a 45%-át teszi ki.

A legismertebb DeFi analitikával foglalkozó oldal, a DeFi Pulse friss megállapításai szerint a lekötött ETH-k mennyisége június óta 218%-al nőtt, 2,7 millió ETH-ról 8,6 millióra.

A Bitcoin esetében még meredekebb az emelkedés: amíg nyáron 5000 BTC-t tartott DeFi appokban, ez mostanra már 158 800 BTC, vagyis több mint háromezerszeres növekedés.

Mivel az Ethereum láncán futó DeFi alkalmazások nem tudják kezelni a saját láncán futó Bitcoint, ezért egy áttételes megoldással kötik le a BTC-ket a DeFi userek, egy okos szerződés segítségével. A BTC-től WBTC-t, vagyis Wrapped Bitcoint csináló okos szerződés felel azért, hogy BTC érték megjelenjen az Ethereum hálózatán. Ez úgy van beállítva, hogy a WBTC mennyiségben mindig ugyanannyi és egyenértékű legyen a BTC-vel.

A DeFi-kbe küldött ETH-k összértéke 3,23 milliárd dollárt teszi ki, ami ez az egész ETH piaci kapitalizációjának a 7,6%-át teszi ki. A BTC-nél ez már egy jelentéktelenebb értéket, 0,85%, ami nagyjából 1,8 milliárd dollárt ért.

/cointelegraph/

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel