Több kriptós céget is felvásárolhat a PayPal

spot_img

Az elmúlt hónapokban már két nagyobb iparági felvásárlásról adhattunk hírt. A Binance 400 millió dollárt fizetett a mindenki által ismert Coinmarketcap megszerzéséért, míg az FTX 150 millióért kebelezte be az ugyancsak népszerű Blockfolio appot. A PayPal alig két napja hozta nyilvánosságra belépését a kriptopiacra, ám bennfentes információk szerint máris komolyabb felvásárlásokba kezdhet. A fizetési szolgáltató állítólag már több céget is kinézett magának, melyek közül az egyik nagyhal a BitGo lehet.

A 2013-ban alapított BitGo jelenleg piacvezetőnek tekinthető a professzionális kriptopénz tárolás területén, ügyfeleik között pedig olyan ismerős neveket fedezhetünk fel, mint például a Bitstamp, a Nexo és a Ripple. Szintén hozzájuk köthető az egyre népszerűbbé váló Wrapped Bitcoin (WBTC) feltalálása, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók az Ethereum blokkláncára épülő DeFI szolgáltatásokban is letétbe helyezhessék a coinjaikat. A WBTC piaci részesedése jelenleg 1.44 milliárd dollár, ami már közel 111 000 tokenizált bitcoint jelent.

Hogy a PayPal pontosan mennyi pénzt ajánlott fel a BitGo-ért az még nem lehet tudni, de a szolgáltató értékét egy 2018-as tőkeinjekció után 170 millió dollárra becsülték.

Amennyiben nyélbe ütik a megállapodást, az fundamentálisan erősítheti a Chainlink helyzetét is, ugyanis néhány napja az ő oracle rendszerük biztosítja azt, hogy a WBTC készletekről mindig valós idejű adatok álljanak rendelkezésre, vagyis bárki ellenőrizhesse, hogy azok mögött tényleg megfelelő számú, igazi BTC-t helyeztek letétbe. A tárgyalások sikeres lezárásával a Chainlink közvetve, de a PayPal partnerévé válhatna.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img