Októberi Bitcoin zárás: rekord is, meg nem is

spot_img

Egy múlt heti posztunkban hívtuk fel a figyelmeteket arra, hogy a Bitcoin milyen közel áll ahhoz, hogy történetének legmagasabb havi zárásával egyértelműen a következő emelkedő szakaszába lépjen. A bejegyzés végén megjegyeztük, hogy talán éppen Mindenszentek éjszakáján kerülhet sor ennek a fontos, kicsivel ~14 000 dollár alatt lévő mérföldkőnek az elérésére.

Akárcsak a mesékben, Satoshi aranya teljesítette is vágyainkat, meg nem is. Egyes váltókon, például a Binance-en éppen a szombati nap folyamán sikerült megugrani a lécet és a 2018-as januári csúcs felett zárni a kereskedést. Sajnos más tőzsdéken, pédául a Bitstamp-en és a Coinbase-en, vagy a referecia árfolyamnak tekintett BLX indexen picivel ez alatt intettünk búcsút októbernek.

Binance vs. Coinbase

Egyes elemzők pozitívan, mások rossz előjelként értelmezték a kialakult helyzetet, azonban ha az optimistáknak lenne igaza, az év hátralévő részében további jelentős emlkedésnek örülhetnénk. A fenti grafikont kiegészítve, az alábbi képen azt ábrázoltuk, hogy a Bitcoinnak korábban mennyi időre volt szüksége ahhoz, hogy a havi csúcsok megdöntése után, a korábbi abszolút árfolyam rekordokat is sikerüljön maga mögött hagynia.

Talán már idén átléphetjük a 20 000 dolláros határt? Kit tudja. Az viszont biztos, hogy mi nem fogjuk a véletlenre bízni a dolgot, ezért még a mai nap folyamán postára adjuk a Jézuskának írt levelünket, amiben semmi mást, csupán néhány zöld színű gyertyát kérünk tőle karácsonyra

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img