Bitcoin Cash fork november 15-én

spot_img

Nagy valószínűséggel november 15-én, magyar idő szerint 13:00 körül egy hard fork keretében fog kettéválni a Bitcoin Cash blokklánca. A szakadás után két új coin, a BCH ABC és a BCHN viszik tovább a Bitcoin Cash életérzést.

A BCH berkein belül egy ideje már komoly viták folytak arról, hogy miként kellene támogatni a protokoll fejlesztésén dolgozó csapatot. Mivel az önkéntes adományok rendszere és a külső partnerek bevonása egyesek szerint nem igazán jött be, Amaury Sechet, a coin vezető fejlesztője azt javasolta, hogy vezessenek be egy olyan rendszert, ami a BCH bányászok blokk jutalmainak 12.5%-át egy megadott címre utalja át és ezt az ‘adót’ használják fel a jövőbeli munkálatok finanszírozására.

A felvázolt elképzelést a közösség elutasította, de később újra benyújtásra került és a szembenálló felek ezúttal már kenyértörésig vitték a dolgot. A hard fork után tehát az alábbi két coin fog tovább menni:

  • BCH ABC: a 8%-os bányász adót támogatók közössége (Amaury Sechet)
  • BCH Node: az adó bevezetését ellenzők csoportja (Roger Ver)

Jelenleg a bányászok 75%-a fejezte már ki aktívan a támogatását a BCHN lánc felé, míg a BCH ABC eddig csak 0.8%-ot tudott felmutatni. Amennyiben az arány nem változik, nem kérdéses, hogy melyik lesz majd a domináns lánc.

Ma reggel a Binance közleményt adott ki, ami szerint ha tényleg sor kerül a forkra, akkor támogatni fogják azt és felhasználóik megkapják majd mind a két BCH variáns coinjait, de ez nem feltétlen jelenti majd azt, hogy a vesztes coint is felveszik a kínálatukba.

A spot kereskedést nem fogja érinteni a hard fork, a határidős BCH piacokat (futures) és a tőkeáttételes BCHUP és BCHDOWN tokeneket viszont november 9-én ideiglenesen eltávolítják a tőzsde kínálatából. Közvetlenül a fork előtt a be és kiutalás lehetősége is szünetelni fog, de erről a tőzsde később fog kiadni részletesebb tájékoztatást.

Két évvel ezelőtt a Bitcoin Cash egyébként már átesett egy komolyabb szakadáson. A Bitcoin SV és az akkor megszülető BCH ABC szétválása egy heteken át tartó hash war csatába torkollott, ám a klónoknak azóta sem sikerült letaszítaniuk trónjáról a BTC-t.

A BCHABC nyerte a hash war első csatáját

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img