Akkor a Bitcoinon már a viagra sem segít?

spot_img

A Viagrát feltaláló gyógyszercég, a Pfizer tegnap jelentette be, hogy klinikai tesztek alapjan 90%-os hatékonysággal működő covid vakcinát sikerüt kifejlesztenie. A hír hatására a hagyományos piacok szárnyalni kezdtek, a jó hangulat azonban egyelőre nem éreztette hatását a Bitcoin árfolyamának alakulásában, ami egy nagyobb pozitiv es negativ kilengést követően lényegében ugyanott állapodott meg, mint ahol a bejelentés előtti órákban járt.

Kicsit off topic, de az új vedőoltásra rákeresve sok érdekességre bukkanhat az ember, például hogy hatékonyságát az csak akkor képes megőrizni, ha tárolása és szállítása mínusz 70 – 80 fokos hőmérsékleten történik. Mivel potenciálisan több milliard darabot fognak legyártani a készítményből, ez azért jelenthet majd nemi kihívást a logisztikai szakemberek szamara, bár az is lehet,hogy idén karácsonykor nem a télapó jön el hozzánk, hanem mi látogatunk el az Északi-sarkra (na jó, Lappföldre), hogy megkapjuk a szurinkat. Egyszer az öregnek is jár a home office, ránézésre egyébként is a veszélyeztetett korosztályba tartozik.

Akárhogy is alakuljanak a dolgok, hosszú távon továbbra sem érdemes a BTC ellen fogadni. Vasárnap egy újabb milliárdosról derült ki, hogy bitcoinnal rendelkezik. Stanley Druckenmiller a Wall Street egyik legendás alakja. 1988 és 2000 között ő volt a Soros György által alapított Quantum Fund befektetési alap első számú pénzkezelője, ami a Fekete Szerdán az angol jegybankot is megingatta.

Druckenmiller 2000 után saját alapkezelő cégére koncentrált, amivel 2010-es visszavonulásának bejelentésééig  évente átlagosan 30%-os hozamot ért el. Ez alatt az időszak alatt egyetlen veszteséges éve sem volt.

Az üzletember a hétvégén a CNBC-nek nyilatkozott, ahol elárulta, hogy az arany mellett bitcoin befektetéssel is rendelkezik. Szerinte ha az arany befektetései működni fognak, akkor a bitcoinjai még többet hozhatnak majd a konyhára. Véleménye szerint a.dollár a következő 3-4 évben gyengülni fog, ami a a BTC malmára hajthatja a vizet. Úgy gondolja, hogy a bitcoin sokkal kisebb piaci részesedéssel rendelkezik és ezért nagyobb emelkedés állhat előtte, mint az arany előtt. A kriptovaluta emellett 12 éve zavartalanul működik, a brand neve jól ismert és a fiatalok is szeretik. A millennial generáció ha teheti, vásárol belőle.

Druckenmiller, aki 5.85 milliard dolláros magánvagyonával a világ 393. leggazdagabb embere, másfél éve még úgy nyilatkozott, hogy nem venne magának bitcoint. Az üzletember álláspontjában beálló változás azt jelenti, hogy jelenleg nem csak az elvakult Bitcoin hívők, de a racionálisan gondolkozó sikeres befektetők szerint is nagy lehetőség rejlik a kriptovalutában.

Bitcoin vásárlásáról nyilatkozott a milliárdos üzletember

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img