Gary Gensler: a legfontosabb név a kripto történetében?

spot_img

Trump elnök továbbra sem hajlandó elfogadni a múlt kedden zajlott választások eredményét, egyre inkább köti az ebet a karóhoz, úgy tűnik esze ágában sincs segíteni a békés tranzíciót. Mindeközben persze a választások hivatalos nyertese, Joe Biden aktívan készül a szabad világ vezetésére, az átállásra. Ennek része a FED és általában a pénzügyek gördülékeny átadása, ebben kapott most nagy szerepet Gary Gensler, egy szakember, aki nagyon sokat tehet a kriptopénzek fejlődéséért.

A Commodity Futures Trading Comission korábbi vezetője a minap csatlakozott Biden csapatához, a már említett FED mellett a banki és általában pénzügyi szabályozást végző szervezetek zavartalan átadásában segédkezik. Korábban Obama elnök alatt töltötte be a már említett vezető pozícióját, a beszámolók szerint kemény kezű vezetőként látta el feladatait.

De miért érdekes mindez a kriptopénzek szempontjából?

Azért, mert noha még korántsem biztos, hogy Gensler bármiféle állandó pozíciót kap a most felálló kormányzatban, az viszont kétségtelen, hogy a múltban úgy nyilatkozott, hogy a bitcoinnak, és a kriptopénzeknek szabályozásra van szükségük a növekedéshez, hiszen a befektetőket meg kell védeni az esetleg piacmanipulációtól.

2018-ban az ICO láz idején pedig arról is beszélt, hogy ezt “műfajt” a securities kategóriába kellene sorolni, és a SEC-nek kellene felügyelnie a piaci jelenséget. A Cointelegraph beszámolójából az is kiderül, hogy Gensler jelenleg az MIT Media Lab Digital Currency Initiative szenior tanácsadója, így biztosak lehetünk abban, hogy igazán jól érti a kriptopénzeket.

Ha a szakember állandó titulust kap Biden mellett, akkor könnyen lehet, hogy komplex, részletgazdag, ami ennél is fontosabb előremutató szabályozást dolgozhat ki a kriptopénz piac számára, olyan szabályozást, ami segíti, és nem gáncsolja a terület további fejlődését.

Erre régóta várunk, óriási előrelépést jelentene, ha a kriptopénzek kiléphetnének a szabályozatlanság, tisztázatlanság szürke zónájából, és végre szabályozott, transzparens eszközökké válhatnának.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img