Leállt az Infura, több nagyobb tőzsde is felfüggesztette az ETH és ERC20 tokenek kiutalását

spot_img

Az Infura távoli hozzáféréssel teszi lehetővé, hogy felhasználói az ő szolgáltatásán keresztül futtassák Ethereum node-jaikat, walletjeiket, vagy bármilyen más ráépülő alkalmazásukat. Működése nélkül a hozzá kapcsolódó ügyfelek képtelenek a blokkláncal való kommunikációra. Az Infura működése a ma reggeli órákban hirtelen leállt.

A legnagyobb Ethereum infrastruktúra szolgáltató kiesése komoly problémákat okozott a hálózat működésében. Több nagy tőzsde, például a Binance, a Bithumb, az Upbit és a Huobi is bejelentette, hogy az üzemzavar idejére felfüggeszti az ETH és ERC20 kiutalásokat. Más szolgáltatók, például a Metamask és egyes DeFi platformok is működési zavarokat jeleztek.

A Binance-en néhány perce újra lehetővé vált a kiutalás, de elképzelhető, hogy lesznek még további fennakadások. Az Infura szakemberei dolgoznak az üzemzavar elhárításán.

A hibával kapcsolatos első információk szerint az Ethereum fejlesztők valamilyen változtatást hajthattak végre a blokklánc kódjában, amiről az Infura munkatársainak nem volt tudomása, ezért az Ethereum blokklánca lényegében kettévált és az Infura által kiszolgált ügyfelek a kisebb láncon maradtak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img