BTC: kapzsi a piac, a többség már profitban van

spot_img

Ahogy egyre magasabbra tör a Bitcoin árfolyama, úgy jeleznek a veszélyre a megszokott indikátoraink.

A Bitcoin Fear & Greed Index már egy ideje újra az extrém kapzsiság értéket vette föl: a múlt héten 100-ból már 90-re állt be, most pedig épp 89-en áll meg. Csak összehasonlításképpen: októberben még csak 52-t mutatott.

A Fear & Greed Index alapján várható korrekció, de ez az indikátor annak az idejéről nem szól: a bull run még hetekig, akár év végéig is tarthat.

Egy másik indikátor, ami talán többet mondhat az Philip Swift-féle Relative Unrealized Profit/Loss, vagyis a relatív realizálatlan nyereség/veszteség mutató. Az UPL indikátor azzal foglalkozik, hogy a befektetők mekkora része van jelenleg profitban, amit még nem realizált.

Az UPL mutató pont most lépte át a “kapzsisági küszöböt”, ez pedig azt jelenti, hogy a piacon befektetők többsége most profitban van.

 

“Rosszul hangzik, de tulajdonképpen a bikapiac jelentős részét eltölthetjük ebben a zónában. Még túl korai megállapításokat levonni és rengeteg mozgástere van a mutatónak”

– mondta Swift.

A technikai indikátorok mellett néhány fundamentális tényező is a bikapiac felé mutat. Ebből talán a legfontosabb az, hogy újra rekord számú aktív tárca van használatban, egész pontosan 1,21 millió. Az eddigi csúcs 2018 januárjában állt be, egy kicsivel a mostani szint alatt. Ezen a héten az átlagos napi aktív tárcák száma 1,12 millió volt.

/cryptoslate, lookintobitcoin/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img