Két éves mélyponton a tőzsdéken tárolt éter mennyisége

spot_img

Folyton visszatérő, valóban fontos indikátora a piac egészének, és az egyes kriptopénzek fejlődésének is az, hogy a forgalomban lévő mennyiség mekkora részét tartják aktuálisan kriptopénztőzsdéken a befektetők, és mekkora részét mozgatják ki tárcáikba. Az indikátor mögötti gondolat az, hogy aki eladásra készül, annak nincs oka tárcában tárolnia, sőt, a közelgő lépés értelmében egy tőzsdére utalja tőkéjét, aki pedig hosszútávra tervez, az a nagyobb biztonságot jelentő kiutalás mellett dönt.

Az ethereum esetében most két éve nem látott mélységben a különböző kriptopénztőzsdéken tárolt coinok aránya.

Egészen pontosan 13,35%-ról van szó az Ethereum World News beszámolója szerint, a forgalomban lévő mennyisége ekkora része áll jelenleg tőzsdéken. Ha minden igaz 2018 november 23 óta nem volt ilyen alacsony ez a mutató, ami nem csak a bálnák és általában a befektetők “generális”  hodl stratégiájára utal. Fontos szerepe lehet az Ethereum 2.0 indulásának, és a DeFi térnyerésének is, mindkét tényező a hodl, legalábbis az eladás elhalasztás felé tolja az érintetteket.

Azt is megtudhattuk az elemzőktől, hogy az eladási trend akkor indul meg az eddigi tapasztalatok szerint, amikor 15% fölé kerül ugyanezen érték. A mostani bikás hangulat okai között egyértelműen fontos a már említett Ethereuem 2.0 indulása, hiszen a várakozások szerint ez új magasságokba küldheti a kriptopénz árfolyamát, de legalább ennyire fontos a DeFi térnyerése.

A DeFi Pulse beszámolója szerint ugyanis jelenleg mintegy 8,9 millió éter van elzárva a különböző DeFi szolgáltatásokban, sokan így kamatoztatják tőkéjüket, ez nem mellesleg 7,84%-a a forgalomban lévő 113,4 millió ethereumnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img