BlackRock: a világ legnagyobb befektetési alapjának egyik vezetője szerint a Bitcoin marad és átveheti az arany helyét

spot_img

A 7500 milliárd dollárt kezelő BlackRock a világ legnagyobb befektetési alapja. A társaság technológiai igazgatója egy TV csatornának adott interjúban mondta el véleményét a Bitcoinról.

https://twitter.com/JasonYanowitz/status/1329776913422774272?s=20

“Úgy gondolom, hogy a kriptopénzek már nem fognak eltűnni. A központi bankok egyre többet egyeztetnek a saját valutáik digitalizálásáról, a millennial és a náluk fiatalabb generációk pedig nagyon befogadóak és kedvelik ezeket a virtuális fizetőeszközöket. Számukra az olyan technológiák, mint kripto és a digitális fizetések már régóta a valóság részét képezik.

Véleményem szerint a Bitcoin velünk fog maradni. Én nem rendelkezem BTC-vel a céges portfóliómban és azt is vitathatnánk, hogy a kriptovaluta jelenlegi árfolyama tükrözi-e a valódi értékét, ugyanakkor kétségtelen, hogy az egész egy időtálló mechanizmuson alapul. Ha megkérdezné tőlem, hogy szerintem a Bitcoin betöltheti-e az arany szerepét, akkor azt mondanám, hogy sok tekintetben igen. A Bitcoint sokkal egyszerűbb kezelni, mint az aranyrudakat, emellett az eredetiségével kapcsolatban sem merülhetnek fel olyan aggályok, mint az arany esetében.”

A Bitcoin árfolyama az elmúlt hónap során már több, mint 50%-kal emelkedett, miután a PayPal október 21-én bejelentette, hogy lehetővé fogja tenni felhasználóinak a kriptovaluta vásárlását. A funkció néhány napja vált elérhetővé az Egyesült Államokban élő felhasználók számára, akiket hamarosan a világ más régióiban élők követhetnek.

A közelmúltban több nagy cég, befektetési alap és milliárdos befektető nyilatkozott arról, hogy vagyonának egy részét Bitcoinba fektette, hogy védekezzen a dollár várható elértéktelenedése ellen.

Kincs ami nincs? Ellátási válság léphet fel a Bitcoinnál

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img