A Wall Steet Journal címlapján a bitcoin

spot_img

A mainstream érdeklődés mindig fontos indikátora a piac aktuális állapotának és a közeljövő kilátásainak, ahogy arról mi is többször beszámoltunk az elmúlt hetek során, a Google keresések száma a bitcoin kulcsszóra szinte meg sem mozdul, más források fűtik a mostani rallyt. Fontos szempont azonban az is, hogy a mainstream média miként viszonyul a területhez, tegnap bizony Amerika egyik legnevesebb gazdasági lapja, a Wall Street Journal (WSJ) foglalkozott a témával, méghozzá a címoldalán.

A teljes cikk itt látható, már a lead is arról szól, hogy beléptek a piacra olyan nagy nevű befektetők, mint Paul Tudor Jones, vagy Stanley Druckmiller, majd egyből beleugranak a lényegbe, méghozzá abba, hogy bizony szépen kúszunk vissza az egykori csúcsárhoz.

Külön érdekesség, hogy egyik forrásaként a CoinDesk lett megjelölve a cikkben, úgy tűnik olvassák a szaksajtót a WSJ munkatársai. Megnéztük, hogy a hazai média miként reagál a mostani felívelésre, lássuk sorban a legnagyobb lapokat!

Telex

Beszámolnak a PayPal fejleményeiről, és az ominózus Silk Road BTC lefoglalásról, illetve egy másik bűnügyről is:

Index

Ez a lap beszámol a mostani emelkedésről, de nem friss a legutóbbi anyag, hiszen november ötödikén jelent meg, emellett a Telexen is említett “Robin Hood” lopás is terítékre kerül, ahogy egy kórházakat érintő támadássorozat is:

ORIGO

Ebben az esetben nem jártunk túl sok szerencsével:

444

A fiatalos lap sem erőlteti meg magát túlzottan, ha bitcoinról van szó, a legutóbbi cikkünk még az erzsébetvárosi áramlopás ügye, majd következik a Twitter botrány, és az amerikai adósság kérdése. Ha tovább megyünk visszafelé az időben, akkor a következő anyag június 28-án született, egy kábítószer kereskedő banda lefüleléséről szól, a bandavezér bitcoinban is tartotta vagyonát.

24.hu

Talán ez a lap van a legnagyobb elmaradásban, hiszen a legutóbbi cikkük májusi, a Harry Potter könyvek szerzőjével foglalkozik:

Ezzel talán körbe is értünk, a tanulság az, hogy a hazai média nem igazán érdeklődik a kriptopénzek iránt, szinte egyáltalán nem, legjobb esetben is alig foglalkoznak a témával. Zárásképp azonban ránéztünk még a Portfolio.hu-ra is.

Portfolio

Itt már jobb a helyzet, több friss cikkük is van, egészen pontosan kettő, a legutóbbi éppen ma jelent meg, a rally okait boncolgatja, egészen alapos elemzéssel:

Hát így. Ez a hazai média. Ha szigorúak akarunk lenni, akkor azt mondhatnánk, hogy bizony illene a témával többet foglalkozni, ha megengedőek, akkor azt, hogy bőven elég, hogy egy gazdasági lap foglalkozik a témával. Te milyen gyakran találkozol a kriptopénzek témájával a hazai médiában? Mondd el egy komment formájában!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img