A Coinbase igazgatója szerint az Egyesült Államokban korlátozni akarják a nem regisztrált walletek használatát

spot_img

A legnagyobb amerikai kripto tőzsde, a Coinbase igazgatója tett közzé egy bejegyzést arról, hogy a birtokába jutott információk szerint a Trump adminisztráció még a hatalom átadása előtt bevezetne egy kripto tárcákkal kapcsolatos szigorítást.

Mnuchin pénzügyminiszter célja állítólag egy olyan szabályozás elfogadása lenne, ami korlátozná a saját privát kulcsokat kezelő walletek használatát. Ennek keretében a kriptós szolgáltatókat törvénnyel köteleznék arra, hogy regisztrálják és név szerint azonosítsák a hozzájuk beérkező utalások küldő feleit, illetve ők maguk is csak már beazonosított wallet címekre hajtsanak végre tranzakciókat.

Azokat a felhasználókat, akik nem hajlandóak azonosítani magukat, lényegében kizárnák a hagyományos pénzvilág és kripto piacok közötti kapu szerepét betöltő oldalakról, például a Coinbase-hez is hasonló tőzsdékről.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331744884856741888?s=20

A hír hozzájárulhatott a Bitcoin elmúlt órákban mutatott drámai korrekciójához. A Coinbase igazgatója által közzétett bejegyzés időpontját kék nyíllal ábrázoltuk.

Mnuchin pénzügyminiszterről már régóta tudni lehet, hogy nem szimpatizál a kriptopénzekkel. Egy vele készült interjúban nemrégiben azt állította, hogy a hagyományos pénzeket nem szokás pénzmosásra használni, arra kizárólag csak a Bitcoin lehet alkalmas.

USA pénzügyminiszter: a készpénzt nem szokás pénzmosásra használni, csak a bitcoint

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img