Megspórolta a levegőztetést, rágyulladt a bánya

spot_img

Ahogy közeledik a világ, pontosabban a piac a PoS (Proof-of-Stake) konszenzus mechanizmushoz, legalábbis ahogy egyre több projekt igyekszik átállni a modellre, úgy hallhatunk egyre kevesebbett a jó öreg bányákról, most azonban ismét egy bányász-sztorival kell jeletkeznünk. Történt ugyanis, hogy Oroszországban kigyulladt egy bánya.

A Vészhelyzetek Minisztériuma (az oroszoknál úgy tűnik ilyen is van) a sajtó kérdéseire válaszolva azt mondta, hogy a kriptopénz bányában kialakult tüzet az okozta, hogy az üzemeltető nem telepített megfelelő levegőztető- és hűtőrendszert, csupán idő kérdése volt, hogy mikor történik meg a baj.

A 35 éves tulajdonos a kezén, nyakán és hátán égett meg, szerencsére azonban életben maradt, jelenleg kórházban ápolják. Úgy tűnik jól ment a bánya, hiszen egy hét hálószobás lakásban üzemelt, ennek megfelelően 16 tűzoltó mintegy 40 perces munkájára volt szükség ahhoz, hogy megakadályozzák a még nagyobb bajt.

Nem ez a szentpétervári az első hasonló eset a hatalmas Oroszországban, tavaly Vologda városában gyulladt ki, majd égett le egy garázs hasonló okból, ugyanebben az évben, Artemben is kigyulladt egy bánya, ez az eset hat szomszédos lakást is tönkretett.

Pénzbírság, vagyonelkobzás, kényszermunka és börtön: Oroszországban így szabályohatják a kriptopénzek használatát

2018-ban pedig a szövetségi atomközpont néhány tudósát tartóztatták le, Oroszország legerősebb számítógépével akartak kriptopénzeket bányászni. LOL

Hiába na, valamiből meg kell élni, az persze azért fontos, hogy legalább az alapvető biztonsági lépéseket foganatosítsa az ember. Itthon hasonló eset történt néhány héttel ezelőtt, amikoris a DK képviselőjét vitték el a rend őrei, amiért az erzsébetvárosi önkormányzat pincéjében bitcoin bányászott, természetesen lopott árammal.

Vajon mire használta a lopott áramot a VII. kerületi DK képviselője?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img