Vajon happy enddel zárul a Bitcoin 2020-as éve?

spot_img

A Bitcoin árfolyama tegnap délután 3 éves csúcsot ért el a dollárral szemben. Az új rekordot azt követően sikerült beállítani, hogy a hétvégén egy újabb jelentős, 500 millió dolláros BTC befektetésről szóló hír hozta lázba a piacokat.

Míg elemzők egy része már a várható korrekcióra figyelmeztet, mások szerint a lokális csúcsot csak egy decemberi rally után fogjuk elérni. Amióta az 1000 dolláros árfolyamszint felett tartózkodik, csupán kétszer fordult elő, hogy a BTC három egymás követő hónapban is kétszámjegyű százalékos növekedést tudott elérni. Vajon december lesz a következő?

Ilyen mértékű elmozdulásra azonban nem csak felfelé, hanem lefelé is számítanunk kell. A bitcoin a 2017-es emelkedése során több 30%-ot is meghaladó korrekción esett keresztül.

Habár némi pihenő hosszabb távon jót tehetne a BTC-nek, a néhány naponként érkező, újabb és újabb nagybefektetőkről szóló hírek egyelőre emelkedő pályán tartják az árfolyamot. A legújabb ismert név a 630 milliárd dollárt kezelő AllianceBernstein. A new yorki elemző és portfólió kezelő cég legfrissebb elemzése 1.5 – 10%-os bitcoin kitettséget javasol az ügyfelek számára.

Ha így folytatódik tovább, akkor akár igaza is lehet a Binance igazgatójának és néhány év múlva már az előttünk álló ingadozások is csak egy apró bukkanónak fognak tűnni az árfolyam további növekedésének tekintetében.

A tegnapi új Bitcoin csúcs után, ma egyébként a második legnagyobb kriptopénz, az Ethereum is történelmet írhat. Ha semmi váratlan nem jön közbe, magyar idő szerint valamikor 12-13 óra környékén kerülhet sor az Ethereum 2.0 indulására. A hivatalos ceremóniát az Ethereum Alapítvány Youtube csatornáján követhetik nyomon az érdeklődők.

Egy hét múlva indul az Ethereum 2.0

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img