Csak remélni tudjuk, hogy Satoshi transzszexuális volt

spot_img

 

Az alábbi anyag a szerző személyes gondolatainak összefoglalója, nem feltétlenül tükrözi a Kripto Akadémia szerkesztőségének véleményét.

Tegnap írt arról Moonbaby kolléga, hogy a NASDAQ követve számos más amerikai szervezet és cég példáját szigorú kritériumokat tervez bevezetni a felveendő cégek kapcsán, bizony ha ez bekövetkezik, akkor nem állhat össze csak úgy két-három férfi, hogy évtizedes munkájuk gyümölcseként létrejöjjön a következő Microsoft.

Indulhat a farokméregetés? A Nasdaq csak női, nemzetiségi vagy LGBTQ vezetőkkel rendelkező cégek részvényeit venné fel a kínálatába

Nem, a politikai korrektség jegyében ez már elfogadhatatlan, ugyanúgy, ahogy az Oscar díjat osztó Filmakadémia is elvárja, hogy legyen legalább 12% színesbőrű, legalább 6,7% százalék transznemű, legfeljebb 21,23% kaukázusi rasszba sorolandó, vagyis fehér egy-egy filmalkotás stábjában.

A “miért?” kérdésre egyszerű a válasz, az emberiség úgy hülye, ahogy van, az arany középút fehér hollóként tűnt el a modern társadalmak zavaros, ködös forgatagában. A második világháború, a holokauszt, majd a XX. század második felében a rasszizmus borzalmai után kötelező a hiperkompenzáció.

A baj, pontosabban a tragédia csupán az, hogy az egykor elnyomottakat már nem felemeljük magunk mellé, hanem a fejünk- és magunk fölé toljuk. A “miért?” kérdésre itt ugyanaz a válasz, mint fentebb, az emberiség úgy hülye, ahogy van.

Ha bárkiben felmerül a kérdés, hogy a fejünk fölé tolással mi a baj a magunk mellé emelés helyett, akkor a válasz az, hogy így megint lejjebb kerül valaki másokhoz képest, csak most a korábbi elnyomóból lesz -önkéntesen- elnyomott.

Egy egészséges társadalomban a tudás, tapasztalat, a kemény munka, a tehetség jelentik az előrejutás zálogát, és még véletlenül sem az, hogy kinek milyen a bőrszíne, különösképp nem az, hogy milyen nem.

Arról nem is beszélve, hogy a kirekesztő rendszerekben azt határoztuk meg, hogy XY és Z azért nem vehet részt valamiben, azért nem lehet valami, mert ilyen meg olyan a bőrszíne, most pedig afelé tendálunk, hogy azért nem, mert nem ilyen vagy olyan. Mi is a különbség?

Ha a kriptopénzek fejlődési üteme, iránya tartja a 2020 során kialakult trendet, akkor komoly esélye van annak, hogy néhány éven belül a NASDAQ kínálatában is jelen legyenek valamilyen formában. Márpedig ha a nagy múltú szervezet valóban bevezeti a “pozitív diszkrimináció” rendszerét, akkor bizony Satoshinak is illik majd megfelelni, ezért csak remélni tudjuk, hogy a rejtélyes alapító transzszexuáls volt.

Márpedig Satoshi nem olyan embernek tűnik a munkája alapján, aki szívesen megfelelne egy központi önkénynek, feltételezhetjük, hogy nem csupán a klasszikus pénzrendszertől, de bármilyen hatalomtól szeretett volna elszakadni, ezért annyira fontos számára a decentralizáció.

Ezzel persze nem a destrukció volt a célja, hanem az, hogy igazságos, korrekt, hiteles (pénz)rendszert építsen, egy olyan világot, amiben nem hatalmasok szűk köre határozza meg, hogy kinek és mit szabad, mit nem.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img