Stable Act: stabil coinokat szabályozó törvényjavaslatot nyújtottak be az Egyesült Államokban

spot_img

A stabil coinokkal kapcsolatos tevékenységeket szabályozná az az új törvényjavaslat, amit demokrata párti képviselők nyújtottak be a tegnapi nap folyamán. A tervezet célja, hogy “megvédje az embereket az olyan feltörekvőben lévő digitális fizetőeszközök, mint például a Facebook Libra és a stabil coinok veszélyeitől.”

Amennyiben elfogadják, az új törvény a stabil coinok kibocsátását és ezekkel kapcsolatos szolgáltatások biztosítását banki licenszek megszerzéséhez kötné.

“Jogellenesnek nyilvánítjuk, hogy bárki stabil coint bocsáthasson ki, nyújthasson ezekkel kapcsolatos szolgáltatást vagy részt vegyen a velük végezhető kereskedelmi célú tevékenységben anélkül, hogy arról a banki szabályozó testületek írásos engedélyével rendelkezne.”

A jogalkotó szerint a járványhelyzet kockázatos pénzügyi döntések meghozatalára késztetheti az embereket, akiket meg kell védeni ezek veszélyeitől.

Az amerikai kriptós iparág képviselői már több alkalommal kritizálták az ország döntéshozóit, hogy az általuk hozott szigorú szabályozások ellehetetlenítik és versenyhátrányt okoznak a helyi szolgáltatóknak. A fenti tervezet kapcsán szintén hasonló vélemények láttak napvilágot, amik szerint ha továbbra is ilyen törvényekkel állják útját az digitális fizetési módszerek innovációjának, akkor az Egyesült Államok végérvényesen le fog maradni Kína mögött az ágazatért folytatott küzdelemben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img