Az Európai Központi Bank megtévesztőnek tartja és megváltoztatná a stabil coin kifejezést

spot_img

Kockázatosnak tartja a stabil coinokat az EKB és erre szerintük már az elnevezésükben is utalni kellene. A szervezet tegnap kiadott jelentése szerint az SK-k elterjedése komoly gazdasági kockázatokkal járhat.

Mivel a banki letétek a világ egyre több régiójában már csak 0%-os, vagy negatív hozamokat kínálnak, alapvetően egyre kevesebb tényező ösztönzi az embereket arra, hogy készpénzben tartsák a megtakarításaikat, a stabil coinok lehetséges felhasználási módjai azonban olyan alternatívákat nyújthatnak, amik a hagyományos fiat pénz elhagyására és a stabil coin megfelelők átváltására ösztönözheti a piaci szereplőket (Pl.: a hagyományosnál nagyobb hozamokat ígérő befektetések és megtakarítások, korlátlan globális felhasználási lehetőségek).

Részlet a jelentésből: a Google keresési előzményei szerint kiemelkedő az érdeklődés a stabil coinok iránt 

Az EKB szerint nem kizárható, hogy egy olyan helyzet álljon elő, hogy egy adott valuta digitális változata értékesebb legyen, mint az annak mögöttes értékét adó fiat pénz. Ha a jövőben egyszerre sokan szeretnék az igazi euróikat egy digitális változatra cserélni, az a régió gazdasági instabilitáshoz vezethetne. Ugyancsak problémásnak tartják, hogy a stabil coinok működését a központi bankok nem tudják szabályozni és emiatt könnyebb lehet őket manipulálni.

“Miután kidolgoztuk a megfelelő jogszabályokat, a stabil coin kifejezést egy másik terminológiával kell felváltani. Nem szabad megengedni, hogy a hangsúly a kibocsátók stabilitásra utaló ígérete legyen.”

Így utalhatsz ingyenesen stabil coint a nagyobb tőzsdék között

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img