Több EU-s ország is fellépne a stabil coinokkal szemben

spot_img

A Reuters hírügynökség cikke szerint több európai állam is szigorítana a stabil coinok felhasználásán.

Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia is azzal a kéréssel fordult az Európai Bizottsághoz, hogy szabályozza a fiat pénzek értékét lekövető kriptovaluták működését. A javaslattevők szorgalmazzák, hogy addig ne lehessen az EU 27 tagországában stabil coinokat használni, amíg ezek működését egy jogi háttér nem garantálja.

Elvárásaik szerint minden stabil coinnak 1:1 arányú, az EU hivatalos valutájában elhelyezett letéttel kellene rendelkeznie, egy ugyancsak EU-n belül üzemelő pénzintézetben. Ezen felül minden itt szolgáltató stabil coin kibocsátónak egy Európában bejegyzett vállalkozást is létre kellene hoznia.

Olaf Scholz német pénzügyminiszter szerint a kemény fellépést kell szorgalmazni és minden “privát aktivitást” betiltással kell büntetni. Francia kollégája szerint a pénzmosás és terrorizmus ellenes harc miatt van szükség ezekre a szabályokra és garantálni kell azt is, hogy csak az Európai Központi Bank hozhasson forgalomba valutát.

Azt, hogy az esetleges szigorítás mikor léphet életbe, egyelőre nem lehet tudni, ahogy azt sem, hogy mennyire lehetne betartatni. A legnépszerűbb stabil coin, a Tether például már számtalan decentralizált tőzsdén, például az Uniswapon és a Bancoron is elérhető, az Unió így legfeljebb a boltok és online áruházak tulajdonosai számára tilthatná meg, hogy azt fizetségként elfogadják.

Így utalhatsz ingyenesen stabil coint a nagyobb tőzsdék között

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img