Bírálják a Tethert, amiért visszautalt egy rossz címre küldött egymillió dolláros tranzakciót

spot_img

Valaki egymillió dollár értékű Tethert szeretett volna utalni a Swerve DeFi app okos szerződésébe. Mint kiderült, a tranzakció során rossz címet adott meg, így aztán kapásból búcsút is inthetett a pénzének. Vagy mégsem?

A küldő szerencséjére, a Tether (és egyben a Bitfinex) technológiai igazgatója, Paolo Ardoino felfigyelt az esetre és biztosította, hogy segítenek neki a pénz visszaszerzésében.

“Ha egy ERC20-as USDT címről van szó, akkor valószínűleg képesek leszünk visszahozni.”

Néhány hónappal ezelőtt, a Tether utáni a második legnagyobb stabil coinról, az USDC-ről derült ki, hogy fejlesztői át tudják venni az irányítást a felhasználók coinjai felett.

Mind az USDT, mind az USDC egy centralizáltan működő kriptovaluta. Ha a felhasználóik a tranzakciók során hibát vétenek, akkor felvehetik a kapcsolatot az ezek mögött álló cégekkel és segítséget kérhetnek tőlük. Habár ez időnként rendkívül hasznos lehet, ugyanakkor szembemegy azzal a teljes függetlenségen alapuló etosszal, amit a kriptovalutáknak (elvileg) képviselniük kellene.

Ez a kettősség megosztotta az egymillió dolláros bakit kommentáló twitterezőket is.

Egyesek szerint a Tether vezetője által felajánlott segítség felhasználóbaráttá teszi a kriptovalutát és segíti, hogy a kezdőkben is kialakuljon egyfajta bizalom a terület iránt. A másik végletet azok jelentik, akik egyenesen örülnének annak, ha a hibásan utaló srác örökre elvesztette volna a pénzét:

“Megérdemli.”

A kriptovaluták világa rendkívüli gyorsasággal fejlődik és ma már nem csak a magasabb szintű technikai képzettséggel rendelkezők, hanem a hétköznapi felhasználók is találhatnak maguknak olyan platformokat, amelyek kiszolgálhatják az igényeiket.

A decentralizált hardcore közeg és a normik által favorizált megoldások egyaránt megférhetnek egymás mellett, legalábbis addig, amíg valamilyen felsőbb hatalmi erő meg nem kavarja a kártyalapokat.

Hogy a kriptopénzek használatát szabályzó és jövőben bevezetésre kerülő törvények hogyan írják majd újra a piac erőviszonyait, azt egyelőre még csak találgatni lehet. Vannak, akik szerint a nemzeti valutáikat féltő országok a most ismert stabil coinokat akár egyetlen tolvonással is ellehetetlenítik.

Amíg nem látunk tisztán, nem csak a kriptovaluta befektetéseinkben, hanem a stabil coinokban tárolt likviditásuk terén is érdemes lehet több lábon állni és nem egyetlen szolgáltatóra bízni az ilyen eszközökben tárolt megtakarításainkat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img