Ez a bull run azért más, mert…

spot_img

A 2017-es, irdatlan felfutás, és a mostani között jelentős különbségek vannak, ezt az is érzékeli, aki csak felületesen szemléli a piacot. Most közös gondolkodásra invitálunk, először összefoglaljuk, hogy szerintünk miben más a mostani bull run, mint a 2017-es, majd átadjuk a tollat olvasóinknak, hogy ti is elmondhassátok a véleményeteket.

A Mekiben is Ripple folyt

Akkor szó szeirnt a Mekiben is ez volt a téma, hiszen jelen cikk szerzője jól emlékszik arra a napra, amikor az Astorián lévő Mekibe egy barátjával betérve kriptopénzekről beszélgetett, mire a sorban előttünk álló srác hátrafordult, és elkezdett a Rippleről beszélni. Ilyen nincs, vagyis mégis van, vagyis akkor volt. Most vajon van? Nincs.

Ez a bikapiac elsősorban azért más, mert most nem a kisbefektetők tömege dominál, akik a mainstream média sűrű beszámolóiból tájékozódnak. Most a professzionális befektetők viszik az árfolyamot, szinte biztosak lehetünk abban legalábbis, hogy ők dominálnak.

A Blikkben is Bitcoin folyt

Az előző ponttal szoros összefüggésben, három éve a mainstream média is azt harsogta, hogy bitcoin így, kripto úgy. Persze a 20 000 dollár ismételt megközelítésének hatására azért meg-megjelent pár hír a fősodratú médiatermékekben bitcoin témában, de távolról sem annyi, mint egykor.

Minden sarkon egy csaló

Félreértés ne essék, a csalások száma most is az egekben, 2017-ben viszont még annál is tájékozatlanabb volt a világ kripto témában, mint most, a szemfüles csalók sokasága ezt ki is használta, mostanra viszont mintha legalább egy kicsit óvatosabb lenne mindenki. Sokan keserű tapasztalatok útján tanulták meg a leckét, mások mások keserű tapasztalataiból okultak.

Meglepetés helyett várakozás

Talán a legfontosabb különbség a mostani, és a három évvel ezelőtti bull run között az, hogy akkor -a legtöbbünknek- komoly meglepetés volt az óriási felfutás, most viszont pontosan az történik, amit sokan régóta vártak, sejtettek, legrosszabb esetben is csupán reméltek.

Fújolókból támogatók

Toronymagasan a legfontosabb különbség, amire az első pontban is utaltunk, hogy azok, akik 2017 során csak “ekézték”, mocskolták a bitcoint, azok mostanra befektetővé, legrosszabb esetben is “elnézővé” váltak a bitcoin kapcsán. Nagy különbség? Óriási!

Nem mind arany, ami nem fénylik!

Természetesen már 2017 során is voltak olyanok, akik az aranyhoz hasonlítgatták a bitcoint, mostanra azonban már szinte általánossá vált az arany versus bitcoin összevetés. Sőt, már szinte egy lapon említi a világ a két eszközt, rendre kiemelve azt is, hogy az arany árfolyamának növekedése növekedést eredményez a kitermelésben, ezzel szemben a bitcoin mennyisége szigorúan véges.

Most pedig átadjuk a szó olvasóinknak, ti hogy látjátok, miben más ez a bull run, mint a három évvel ezelőtti?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img