Kripto indexet indít az S&P Dow Jones

spot_img

Az S&P Dow Jones a világ legismertebb tőzsdeindex szolgáltatója. A 138 éves múltra visszatekintő cég termékei lehetővé teszik, hogy valaki egyetlen értékpapír megvásárlásával szerezhessen széles körű kitettséget valamilyen összevont piacon, vagy hogy könnyedén figyelemel kísérhesse annak alakulását.

Az S&P Dow Jones mintegy 130 000 indexet kezel, melyek közül a legismertebb a világszerte viszonyítási alapnak számító S&P 500, az 500 legértékesebb amerikai cég teljesítményét összegző mutató.

A S&P Dow Jones vezetőjének bejelentése szerint a cég palettáját jövőre egy új gazdasági ágazattal szeretnék kibővíteni, így 2021-ben elindulhat az S&P kripto index is, ami várhatóan több, mint 550 digitális valuta teljesítményét fogja lekövetni.

“Úgy éreztük, hogy eljött az ideje annak, hogy az egyre népszerűbbé váló kripto eszközosztály további fejlődését egy független, megbízható és felhasználóbarát mérlegelő módszerrel lehessen nyomon követni.”

A bejelentés illeszkedik abba az elmúlt hetekben érkező hír áradatba, amiben a pénzügyi élet tekintélyes szereplői fejezték ki a kripto ágazat jövőjével kapcsolatos optimizmusukat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img