Milliárd dolláros profitot is elérhet a Binance idén

spot_img

Az előrejelzések szerint a legnépszerűbb kriptotőzsde, a Binance, az idei év végére 800 millió és 1 milliárd dollár közötti profitot termelhet. Ezt maga a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao mondta el a Bloomberg-nek egy tegnap megjelent cikkben.

CZ-t egyébként annak okán kereste meg a magazin, hogy a vezérigazgató felkerült az „Emberek, akik megváltoztatták a globális üzletet 2020-ban” nevű ötvenes listára.

A Binance projektált profitja ebben az évben közel a duplája volt a tavalyinak – ami 570 millió dollár volt.

A kriptotőzsdének valóban fényes éve volt, mind a spot, mind a futures kereskedelemben. November hónap végére a spot volumen 858 milliárd dollár volt, amíg a futures-ön 991 milliárd dollárt forgattak meg.

Az open interest tekintetében a Binance Futures nemrég átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Az open interest jelöli a kintlévő, lezáratlan határidős szerződések összértékét.

Az alábbi grafikonon látható a Binance határidős tőzsdéjénék open interest növekedése. 2019 szeptemberében indult be a tőzsde, azóta pedig a legnagyobb futures tőzsdék közé küzdötte fel magát.

A spot tőzsde tekintetében a Binance 2,5-szeres növekedésen van túl a tavalyi számokhoz viszonyítva. Akkor 402 milliárd dolláros éves volument termelt.

/theblock, Bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img