További 2574 BTC-t vett a MicroStrategy

spot_img

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az itthon kevésbé ismert, az USA-ban azonban meghtározó üzleti szoftver fejlesztő, a MicroStrategy példa értékű, legalábbis szokatlan lépésre szánta magát, készpénz tartalékainak egy résztét bitcoinba fektette. Majd egy újabb adagot vett, most pedig további bő két és fél ezer bitcoin vásároltak.

Úgy tűnik nem nyugszik az alapító, egyben a cég vezetője, Michael Saylor, hite a kriptopénzekben továbbra is rendületlen. Nem mellesleg a cég bemutató oldalán külön szekciót szántak a bitcoinnak, úg tűnik edukációs céllal, főként Saylor interjúit sorolják itt fel.

Agusztusban 21 454 BTC-t vettek, ezt azóta további vásárlások követték, szeptember közepén már 38 250 bitcoinnal rendelkeztek, ahogy arról maga Saylor is beszámolt a Twitteren:

Két hónap alatt 100 millió dolláros profitban a Bitcoinba fektető vállalat

2020 második fele során trenddé vált az, hogy nagy múltú, legalábbis kimagasló tőkét, vagy készpénztartalékot menedzselő cégek a kriptopénzbe fektetik vagyonuk, eszközeik egy részét, így tett a Twitter vezér Jack Dorsey nevével fémjelzett fizetési szolgáltató, a Square is. Meglátjuk, meddig tart ez a trend, jelen állás szerint sokáig, sőt, szinte “divattá” válik a meghatározó nagyvállalatok körében.

Ezúttal egy brit cég fektette Bitcoinba készpénztartalékait

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img