“Meggondoltam magam” mondta a 650 milliárdot kezelő tőkealap vezetője a bitcoinról

spot_img

Nincs is szebb annál, mint amikor az ember elismeri a tévedését, bár ez meglehetősen ritkán történik meg. Most sem erről számolunk be, hanem arról, hogy Inigo Fraser-Jenkins, a Bernstein Research egyik vezető portfóliókezelője megváltoztatta a véleményét a bitcoinról, általában a kriptopénzekről, mint eszközosztályról.

2018-ban ugyanis még azt mondta, hogy ez nem is egy eszközosztály, lehetetlen befektetésre használni, mindezt a 2017-es felfutást követő összeomlás során látta így. Mostanra azonban egy csöppet megváltozott a véleménye, egy interjúból kiderült, hogy már úgy látja, a járvány okozta válságra adott válasz fényében jó befektetési lehetőség a bitcoin.

via GIPHY

Ezzel nem mellesleg nincs egyedül, számos nagybefektető, cég, tőkealap vélekedik hasonlóan, köztük hozzá hasonlóan sok olyan, amelyik korábban gyökeresen másképp gondolkodott a kérdésről, úgy látták, hogy a bitcoin értéktelen, “veszélyes”, értelmetlen, mint befektetés.

Persze még most sem felhőtlen a kriptopénzek helyzete a szakember szerint, de következetes, pontosabban nagyonis következetlen tagadás, megbélyegzés helyett már észérveket sorol. Úgy látja, hogy a kriptopénzeket pontosna az teszi vonzóvá, ami egyben veszélyt is jelent rájuk, ez a kormányzatok jelentős, és egyre nagyobb befolyása a gazdaság működésére.

Ez teszi vonzó alternatívává a bitcoint is, ám ha a kormányzat “útjába kerül”, akkor bizony különböző rendelkezésekkel sokat árthatnak a digitális eszköznek, ez egy jelentős kockázat. Ennek ellenére, már kifejezetten javasolja a cégeknek, hogy a portfóliójuk egy részét bitcoinba helyezzék.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img