Tőzsdék, ahol ETH-t stakelhetsz, kicsiben is

spot_img

Két hete elindult az Ethereum 2.0 nulladik fázisa. A fejlesztések végére az Ethereum hálózata átáll Proof-of-Work típusú konszenzusról Proof-of-Stake-re. Ez a gyakorlatban számunkra azt jelenti, hogy az ETH bányászásának lehetősége hamarosan megszűnik és a jövőben stakelhető lesz az ETH.

Jelenleg is várnak stakelőket az Ethereum hálózatába, azonban az erre kijelölt okos szerződés minimum 32 ETH-t tud fogadni. Arról nem is beszélve, hogy a közvetlenül ide küldők számára évek is eltelhetnek, mire visszakapják a beküldött mennyiséget.

Mivel egy átlag usernek nincs erre közel 20 000 dollárnyi ETH-ja, a különböző kriptotőzsdék saját megoldással állnak elő. A userek pénzét egy poolba gyűjti a tőzsde, ahonnan egy okos szerződésbe kerülnek, majd a kamatot visszaosztja a usereknek.

Az alábbiakban a nagyobb tőzsdék kínálatát nézzük meg az ETH staking kapcsán.

Binance

Mivel a Binance a legnagyobb volumenű és legnépszerűbb kriptotőzsde, megbízhatóságban is jól szerepelnek. A legtöbb stakelni vágyónak ezért első számú célpont lehet.

ETH staking célból a küszöb 0,0001 ETH (kb. 50 dollárcent) és a kamatozás éves hozamát 5 és 20 százalék közé teszik. Ez függ a lekötési periódustól és a beküldött ETH mennyiségétől. Az előbbi még bizonytalan, hiszen az teljes mértékben Vitalikék fejlesztésétől függ. Amíg felszabadulnak az ETH-k, a Binance ún. BETH tokennel kárpótol, ami szabadon adható és vehető. Bár most is lehet depositolni, a BETH tokenek jövő év januárjában lesznek kiosztva, a beküldött ETH mennyiségnek megfelelően.

Egy promóció keretében ha december 16-ig elkezdesz stakelni, és személyazonosságod hitelesítve van a Binance-en, dupla annyit BETH-et kapsz januárban, aminek a bónusz részét BNB-ben fizetik.

Részletek ebben a posztban.

Huobi Global

A kínai Huobi nemzetközi célokra szánt tőzsdéje, a Huobi Global egy kicsivel a Binance fölé ígér: 6 és 20 százalék közötti kamatot kaphatsz egy évre.

Emellett a minimum staking mennyiség magasabb, 0,1 ETH, aktuális árfolyamon 58 dollár.

Az ETH tokeneidért cserébe itt is BETH tokeneket kapsz. Ezek megjelenése kapcsán időpontot még nem mondott a tőzsde.

Részletekért nézz bele a tőzsde bejelentésébe.

A staking-ről akár a Discord szerverünkön lévő #staking szobában is tudsz beszélgetni a többiekkel.

OKEx

Ugyanazokkal a számokkal dolgozik, mint a Huobi Global. A staking viszont csak december 17-től lesz elérhető. A BETH tokenek kapcsán itt sincs megjelenési idő.

A megtépázott hírnevét az OKEx egy stakinghez járó USDT promócióval kívánja helyreállítani. Valószínűleg bónuszként a BETH mellé bizonyos USDT mennyiséget is kapni fogsz, de a részletek erről is csak később érkeznek. Az USDT promócióban való részvételhez viszont második szintű (igazolványos) azonosítás szükséges.

További infók ebben a posztban.

Kraken

Külön ajánlattal nem állt elő a tőzsde, így csak ugyanazt tudjuk elmondani, mint a többi esetében. A Kraken 5 és 17 százalék közti hozamot ígér, az ETH mennyiségtől és az időtől függően.

A stakelés már most elérhető, jutalomért viszont legalább egy hetet kell várnod.

A BETH megoldás helyett a Krakenen létrehoznak egy speciális kereskedési párt a stakelt és a nem stakelt ETH között. Ez az ETH2.S/ETH lesz.

A jutalmakkal kapcsolatban azt már tudjuk, hogy minden héten lesz kifizetés, de az összes többi részletre még várni kell.

Mivel a kriptotőzsdék között a megbízhatósági listán a Binance mögött a Kraken áll, ezért őket is bátran tudjuk ajánlani – főleg ha számodra annyira nem sietős a dolog. A későbbiekben még jobban tisztázódni fog az ETH2.S token szerepe a piacon. Részletek ebben a posztban:

Ethereum Hodlers: Earn Staking Rewards and Support the Upgrade to Ethereum 2.0

Coinbase

A Coinbase ebben a tekintetben kicsit késik. Egyelőre két dolgot ígértek a jövő éj elejére: hogy elérhető lesz az ETH stakelés, valamint, lesz egy ETH és ETH2 token különböző kereskedési párokban. A bejelentő poszt szerint csak a megengedett joghatóságokban válik elérhetővé a staking, de eddigi tapasztalataink szerint Magyarországon is jó eséllyes elérhető lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img