Mindenki elírásnak hitte, mégis igaz volt: a 20 000 dolláros bitcoin története

Megosztom

Zack Voell a Coindesk újságírója tegnap számolt be arról, hogy a 26 milliárd dollárt kezelő brit Ruffer Investments befektetési alap a teljes vagyonának 2.5%-át, mintegy ~650 millió dollárt fektetett bitcoinba.

A cikket nem sokkal később egy elírásra hivatkozva módosították. A javított anyagban már az szerepelt, hogy a társaság nem a teljes vagyonának, csupán egy kifejezetten  kockázatos befektetésekre specializált másodlagos portfóliójának 2.5%-át, nagyjából 15 millió dollárt fordított a vásárlásra. Habár ez sem kis összeg, mégis messze elmarad az eredeti anyagban szereplő számtól. Az újságírót a közösségi oldalakon ezt követően többen is megvádolták, hogy egy szenzációhajhász hírrel akarta manipulálni a bitcoin árfolyamát.

Ma délután 14:35 perckor újabb cikk jelent meg a Coindesken, melyből kiderült, hogy mégis a lap eredeti információi voltak helyesek. Ezt maga a Ruffer szóvivője erősítette meg az újságnak, aki szerint az alap novemberben 740 millió dollár értékben vásárolt BTC-t. A pénzt az arany és kötvény portfóliójuk méretének csökkentésével, diverzifikálás céljából fektették a vezető kriptovalutába.

Percekkel a hír megjelenése után, a napok óta a 19 000 – 19 500-as zónában ingázó bitcoin árfolyama átlépte a lélektaninak számító 20 000 dolláros szintet. Cikkünk írásának pillanatában 20 600 dollár környékén jár.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel