CME: a bitcoin után az ethereumot is felveszi kínálatába a világ legnagyobb határidős tőzsdéje

Megosztom

Miközben a Bitcoin árfolyama átlépte a 20 000 dolláros szintet, a második legnagyobb kriptopénz esetében is egy fontos hírről tudunk beszámolni.

A világ legnagyobb határidős tőzsdéje, a chicagói CME bejelentette, hogy február 8-án megnyitja ethereum piacát, ahol az intézményes kereskedők 50 ETH értékének megfelelő szerződésekkel spekulálhatnak majd a tokenek árfolyamára.

A CME jelenleg az egyetlen olyan hagyományos amerikai tőzsde, ahol a hivatásos befektetők törvényileg szabályozott keretek között tudnak kriptovalutával kereskedni. Az intézmény eddig kizárólag csak a bitcoint támogatta, aminek felvételéről 2017. október 31-én tájékoztatta a nyilvánosságot.. Az akkor 6000 dollár környékén járó BTC a tényleges kereskedés kezdetének napján, 2017. december 17-én érte el korábbi csúcspontját, az éppen tegnap megdöntött ~20 000 dolláros szintet.

A bitcoin CME felvételének 2017-es bejelentése, a tényleges kereskedés kezdete.

A CME az elmúlt 3 évben az egyik legnagyobb bitcoin tőzsdévé vált. A rajta megnyitott pozíciók érteke jelenleg is meghaladja az egymilliárd dollárt. A kereskedőház vezetői a BTC termék sikerére és az ETH-el kapcsolatos fokozott érdeklődésre alapozva döntöttek annak felvétele mellett.

Míg a bitcoinnak már sikerült megdöntenie a 3 évvel ezelőtt elért csúcspontját, a jelenleg 650 dollár környékén tanyázó ethereumnak 120%-os növekedésre lenne szüksége a korábbi, ~1400 dolláros rekord eléréséhez.

5 éves lett az Ethereum

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel