Végre jön a PumpCoin

spot_img

A piac drasztikus fejlődésének közepette érdemes néha megállni egy pillanatra, hogy levegőhöz juthassunk a nagy izgalmak után, felkészülhessünk a továbbiakra. Ilyenkor jönnek szembe a futottak még kategóriájú hírek, amiknek azért előnye is van. Rávilágítanak arra, hogy akárhány Paul Tudor Jones fektessen is be a bitoinba, még mindig tengernyi a szemét ezen a piacon.

Lil Pump (borítóképünkön) sikeres amerikai rapper, nem nehéz kitalálni, hogy honnan kapta a nevét a PumpCoin, ami viszont különösen aggasztó, vagy inkább nevetséges, hogy nem csak úgy saját szakállára, pontosabban aranyláncára hozta létre a kriptopénzt, hanem egy céggel együttműködésben, akik celebeket tokenizálnak.

Jó tudni, hogy ilyen is van, hiszen ki tudja mikor válunk celebbé, bármikor szükségünk lehet arra, hogy tokenizáljanak bennünket. Fyooz névre hallgat ez a bizonyos cég, arra a kérdésre, hogy pontosan mire lesz jó az új token egyelőre annyi a válasz, hogy “interaktálhatunk” a rapperrel segítségével, méghozzá közvetlenül.

De hogy ez mit jelent, az nem derült ki. Van azonban egy másik, már egy fokkal értelmesebb projektje is, ennek keretében egy NFT-t állítanak ki, amit a Winklevoss fivérek új platformján, a Nifty-n lehet kereskedni.

Ennek lényege, hogy egyszeri és megismételhetetlen, nem másolható digitális “javakat”, például kosárlabda, vagy focikártyákat biztosít, az sem világos egyelőre, hogy egy rapper esetében mi lesz a pontos termék.

Az mindenesetre biztos, hogy így nem csoda, hogy öt, vagy hat, vagy ki tudja, talán már tízezer kriptopénz is van, a számuk csak nőni fog a következő évek során, ahogy egyre nagyobb lesz a hype a terület körül. De hogy ez jót tesz-e, mert segíti a terjedést, vagy kifejezetten ártalmas, mert aláássa a hitelességet, azt mindenki ítéje meg maga.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img