Rövid pórázra kötnék a stabilcoinokat is

Megosztom

A Fehér Ház kiadott egy rövid, néhány oldalas dokumentumot, ami a stabilcoinok törvényi szabályozásának ügyét járja körül. A dokumentumot a Kincstár alá tartozó elnöki munkacsoport készíttette – ők a gazdaság szabályozásával kapcsolatos kérdésekben adnak tanácsot az elnöknek és a szövetségi intézményeknek.

Az ajánlások legfontosabb részletei:

A stabilcoin kibocsátóknak meg kellene felelniük a pénzmosás elleni törvényeknek és be kellene vezetniük az ügyfélazonosítást. Ezen felül a kibocsátóknak vállalniuk kell azt is, hogy szankciókkal kapcsolatos rendelkezéseket betartanak és nem tevékenykednek egy gazdasági szankciók alá vont államban.

Ehhez természetesen rendesen működnie kell az ügyfélazonosításnak. Ebből a célból szigorú, tárcákhoz kapcsolt, akár on-chain személyi adatok lesznek szükségesek. Ez az ajánlás összhangban van a FinCEN eheti tervezetével is.

A stabilcoin kibocsátóknak továbbá garantálnia kellene az egy-az-egyhez beválthatóságot – immár valódi törvényi keretek között.

A dokumentum szerint az stabilcoinok fontos innovációt jelenthetnek, de meg kell akadályozni, hogy a pénzügyi stabilitás vagy a nemzetbiztonság aláaknázásához vezessenek.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel