Megszakadt a zuhanás, 40%-ot erősödött az XRP

spot_img

Az éjjeli órákban az XRP közel 40%-ot ugrott, ezzel egy óriási lejtmenet szakadt meg, ami erősen aggasztotta a XRP-t figyelő közösséget. Jelenleg 0.36 dollár körül kereskedik a negyedik legnagyobb kriptopénzt, a szakadék alja pedig a 0.24 dolláron volt.

A nagyívű beesés oka az amerikai tőzsdefelügyelet által kezdeményezett, XRP elleni per volt. A SEC igazgatója, Jay Clayton még lemondása előtt áldását adta az XRP elleni per elindítására, amiért azok engedély nélkül bocsátottak ki értékpapírokat – vagyis konkrétan az XRP tokeneket. Ekkor az XRP árfolyama 0.60 dollárról zuhant be 0.24-re.

A változást az új igazgató kinevezése hozta a piacon. Elad Roisman, a tőzsdefelügyelet következő feje már többször is pozitív hangnemben nyilatkozott a kriptopénzekről és általában kripto-barátnak tartják őt. Ez pedig fontos tényező, hiszen a kriptopénz piac szabályozásának erősödő trendjében a SEC-nek egyre nagyobb szerep fog jutni a következő években.

Ettől függetlenül az árfolyam visszapattanása inkább impulzív volt a piac részéről, hiszen semmi nem utal arra, hogy ne jutna bíróság elé a SEC XRP elleni keresete.

Ha sikerülne az XRP-re bizonyítani, hogy engedély nélkül bocsátottak ki értékpapírokat – valljuk be, ez nem lesz nehéz – akkor eltűnhet a token a tőzsdékről. Jelenleg már több kisebb kriptotőzsde is eltávolította kínálatából az XRP tokeneket. A Coinbase pedig bizonytalanul bár, de utalt arra, hogy ők is levehetik a tokent a váltóról, ha kiderülne, hogy törvényellenesen adták ki azokat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img