27 728,12

spot_img

Cikkünk születésének, vagyis az első mondat leírásának időpontjában a címben látott pontos összeget kérik egyetlen bitcoinért, vagyis itt jár az árfolyam a Blockfolio legjobb tudomása szerint. Tegnap BLNT kolléga számolt be arról, hogy átütöttük a jó néhány napig kemény ellenállásnak tűnő 25 000 dolláros szintet, ahogy az egy masszív bull run során lenni szokott, csupán órák kérdése volt, hogy további ezer dollárokat ugorjunk felfelé. A kérdés csak az, hogy most pontosan mi fűti a rallyt.

Az nem tűnik túl valószínűnek, hogy most is az intézményi befektetők újonnan megjelenő csoportjai vásárolnak hosszútávra, egész egyszerűen azért, mert a karácsonyi szezon kellős közepén, december 26-án, magyar idő szerint kora délután, észak-amerikai időzónak szerint a reggel 8 és délelőtt 10 közötti sáv környékén lódult meg az árfolyam.

Persze az is lehet, hogy egy nem keresztény alapokon nyugvó kultúrából érkezett a friss tőke, az év legvége azonban a világon szinte mindenhol nyugodt az üzleti életben, ha másért nem, akkor azért, mert az év vége nagy hajtással telik. Nem marad más megfejtés, mintsem az elmúlt hetek árfolyamrobbanást látva saját maguknak email emlékeztetőt, papírcetlit, egyebet készítő kisbefektetők, akiknek a bejgli, pulyka, hal, egyéb ételek, a távozó rokonok után jutott ideje a bitcoin vásárlásra.

Jó esélye van annak, hogy még a szilveszteri buli előtt látunk egy harmincezres értéket, ezt követően nagy kérdés, hogy egy korrekció, vagy kisebb pihenő után további menetelés jön-e.

Az mindenesetre valószínűnek tűnik, hogy a sok éves, akár évtizedes távlatban gondolkodó professzionális befektetők mellett megjelentek a gyenge kezeikről ismert kisbefektetők, akik már egy közepes korrekciót látva is pánikszerű eladásba kezdhetnek.

Azt megmondani, hogy milyen arányban áll a bikák két csordája, és melyiknek van nagyobb súlya szinte lehetetlen, csak remélni tudjuk, hogy Paul Tudor Jones-ból jóval több van, mint háziasszonyból. Mindez persze feltételezés, az sem kérdés, hogy a kisbefektetők már hetek óta egyre intenzívebben érdeklődnek a terület iránt, nem újkeletű a jelenség, de ahogy említettük nem mindegy, hogy mekkora szerepet követelnek maguknak az árfolyam alakításában.

Mi mindenesetre itt leszünk, beszámolunk, egy bitcoin e sor leírása során 27 748,12 dollár, máris nyertünk húsz dollárt, további kellemes pihenést mindenkinek!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img