Eltávolítja az XRP-t a Coinbase

spot_img

Miután több kisebb kriptotőzsde, majd a nagyok közül a Bitsamp is bejelentette, hogy eltávolítja kínálatából az XRP tokeneket, a Coinbase is beállt a sorba.

A világ egyik legnépszerűbb váltójának lépését is az amerikai tőzsdefelügyelet XRP ellen indított keresete motiválta. Ha a tőzsdefelügyelet pert nyer az XRP ellen, akkor elítélhetik őket illegális értékpapír kibocsátása miatt. A problémákat megelőzendő, egyre több tőzsde dönt úgy, hogy már most leveszi kínálatából a tokent.

Emellett az XRP komoly elértéktelenedése is fenyeget. A negatív hírek hatására már közel 70 százalékos mínuszban van az ismert kriptopénz, amit mindössze 11 nap alatt hozott össze. A legfrissebb, Coinbase általi delistázás pedig újabb lökést ad az amúgy is nagy mértékű esésnek.

A Coinbase Pro-n december 28-tól már market áron nem, csak limit ajánlattal lehet kereskedni az XRP-vel. Január 19-től pedig teljesen megszűnik az XRP kereskedésének a lehetősége a Pro és az egyszerű váltó berkein belül is.

A fenti események után is elérhető marad az XRP online tárcád a Coinbase-en.Vagyis ha nem szeretnéd átváltani vagy eladni azokat, akkor nem kell rohanni a tőzsdére – azokat január 19 után is utalni tudod majd.

Az XRP-t övező negatív hangulat ellenére nem biztos, hogy katasztrófa közeleg: az SBI Holdings pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó óriás CEO-ja arra hívta fel a figyelmet, hogy egy ehhez hasonló, Japánban lefolyt perben a bíróság megállapította, hogy az XRP nem értékpapír. Erre pedig az Egyesült Államokban is jó esélye van.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img