Ha nincs Ripple ló, jó a Vechain szamár is?

spot_img

Zajlik az élet a kriptopénzek piacán, a dübörgő bitcoin árfolyam mellett azonban számos egyéb, nem ritkán meglepő eseménynek is szemtanúi lehetünk. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a SEC célkeresztjébe került a Ripple, méghozzá azért, mert álláspontjuk szerint valótlanul állították, hogy részvényt vásárolnak a befektetők, a hír hatására drámai zuhanásba kezdett az XRP. De könnyen lehet, hogy amit elvesztett, azt felvette valaki más.

Persze ez önmagában nem rendkívüli, hiszen ezen a piacon gyakori, hogy az egyik eszközből valamelyik másikba vándorol a tőke, például ha jelentős emelkedésbe kezd a bitcoin, akkor azt az altok olykor megsínylik, hiszen a befektetőik eladnak, hogy részt vehessenek a vezető kriptopénz felfutásában.

Természetesen ez fordítva is előfordul, egy alt-season során a bitcoin láthatja kárát annak, hogy sokan az altok hullámain akarnak lovagolni. Most azonban érdekes folyamatnak lehetünk szemtanúi, elképzelhető, hogy a SEC célkeresztjébe került XRP-ből más eszközökbe, többek között VET-be áramlik, pontosabban menekül a tőke.

Először nézzük meg az elmúlt 30 napot mindkét kriptopénz életében:

XRP/USD az elmúlt 30 nap folyamán.

VET/USD az elmúlt 30 nap folyamán.

Ha valóban ez történik, akkor nem véletlen a befektetők érdeklődése a Vechain, mint alternatív lehetőség iránt, hiszen sok paraméter alapján összemérhető a Ripple-el, nézzük meg, hogy pontosan miért!

Teljes készlet: 

  • Vechain: 86 712 634 466
  • Ripple: 99 990 831 162

ATH:

  • Vechain: 0,022 USD
  • Ripple: 3,84 USD

ATL:

  • Vechain: 0,0016 USD
  • Ripple: 0,002 USD

Persze az ATH érték nem, legalábbis nehezen összehasonlítható, azonban fontos hozzátennünk, hogy a Vechain esetében két éve történt egy fontos változás, 1:100 arányban került bevezetésre az új kriptopénz, a VET, ami már nem ERC-20 token mint az elődje, a VEN. Ez azért érdekes, mert ha a VEN-t is figyelembe vesszük, akkor már összemérhető az ATH is, hiszen az a kriptopénz 9 dollár környékén is járt egykor.

A legfontosabb szempont tehát a hasonló teljes készlet, illetve az, hogy mindkét projekt komoly csapattal, kézzelfogható eredményekkel, jelentős partnerkörrel rendelkezik, ezt még azok is elismerik, akik amúgy nem feltétlen hívei a bankrendszert kiszolgálni hivatott Ripple-nek.

Eltávolítja az XRP-t a Coinbase

Persze a Vechain esetében nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Ripple kálváriája miatt emelkedik, hiszen számos “saját jogon” elért eredményük van, partneri együttműködések egész sora, méghozzá olyanok, amikről sok blokklánc projekt csak álmodhat. A Ripple esetében viszont kétségtelen, hogy a SEC per híre okozza a zuhanást, hiszen ezt megelőzően szép emelkedésben volt, ami még távolról sem futott ki.

Hogy folytatódik-e ez trend -ha egyáltalán megállja a helyét a feltételezés-, az nagy kérdés, könnyen lehet, hogy igen. A Vechain azonban minden bizonnyal nem így szeretne előrébb jutni a kriptopénzek versenyében, a Ripple pedig biztosan nem így képzelte el az év végét.

Boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img