Hírek az év utolsó előtti napjára

spot_img

Kitűzték az első, tárgyalás előtti megbeszélés időpontját az XRP kontra tőzsdefelügyelet ügyben. A telefonos találkozót jövő év február 22-én tartják meg. A SEC-et és a Ripple-t arra kérte a bíróság, hogy készüljenek fel egy közös levéllel, ami tartalmazza az ügy rövid összefoglalóját, az eljárás jogalapját a vádló és a védelem részéről is, valamint javaslatokat a megegyezéshez.

Ez lesz az első, konkrét, bíróság előtt lezajló esemény az ügyben, de a piacon két hónap alatt még sok minden történhet. Pontosan ez aggasztja az XRP vezetőségét is, hiszen már most óriási kár esett a token értékében. A megegyezés így nehezebb lesz, de a legrosszabb esetben akár az összes XRP-t is levehetik a tőzsdékről. A token már így is csúszik le a kapitalizációs listán, a szokásos harmadik helyén megelőzte azt a Litecoin.

A SEC állítása szerint az XRP 1,3 millió dollár értékben bocsátott ki értékpapírt a token formájában, ehhez pedig engedély kellett volna.

Egy érdekes megjegyzés érkezett a Twitterre az amerikai politikából. Anthony Pompliano, ismert “permabika” és bitcoin evangelista írta ki Twiterre a következőt:

Retweeteljétek ezt, ha Miamiba költöznél, ha a polgármester a város tartalékainak 1%-át Bitcoin-ba rakná.

A tweetre nem más, mint maga Francis Suarez, Miami polgármestere válaszolt, aki azt írta: Határozottan nyitottak vagyunk ennek körbejárására.

Ezt az apró bikás epizódot nem kell túlértékelni, de biztosan hozzájárul a pozitív hangulathoz. Ebben az évben egyébként is megszaporodott azoknak a vállalatoknak a száma, akik egész egyszerűen úgy döntöttek, hogy pénzük egy részét Bitcoinra cserélik. Miért is ne szállna be a helyi politika?

Az év elején a MicroStrategy jelentkezett be rá, majd be is spájzoltak 70 000 BTC-ből. Ezután a Galaxy Digial, majd a Square következett. Legutóbb tegnap, a Skybridge befektetési társaság rukkolt elő hasonló tervekkel. Kiderült, hogy már most 182 millió dollárnyi BTC-t vásároltak fel, különböző befektetési alapjaikhoz. A vállalat részéről elhangzott nyilatkozatok arra utaltak, hogy szeretnék kicsit felborítani a hagyományos 60% részvény, 40% kötvény arányt, és új befektetési lehetőségeket keresnek ügyfeleiknek. A BTC vásárlást részükről a FED negatív kamatai is motiválták.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img