Bitcoin: újabb csúcs, de közel lehet a bull run vége

spot_img

Miután pár napot 28 000 dollár körül álldogált, a Bitcoin visszatért a 2020-as év végi bull runhoz. Az elmúlt 24 órában újabb történelmi csúcsokat állított be, először 28 750-nél, majd 29 300-nál.

A crypto Twitteren végignézve a legtöbb trader egy utolsó nagy felfelé ívelést vár, ami egy blow-off top lenne, majd jönne a hozzá tartozó eladási hullám.

Mr.Chief elemzése megállapította, hogy az idei bull run során minden konszolidációs periódus egyre rövidebb: 46 nap, 22 nap, 8 nap, majd a tegnap befejeződött 3 napos konszolidáció hagyományosan egy dologra utal: közeledik a blow-off top.

A technikai elemzésben a blow-off top egy nagy felfelé tartó ármozgást jelöl, amihez nagy volumen tartozik. Ezt egy éles lefelé mozgás követi, szintén magas volumennel. A blow-off top általában olyan időszakot zár le, amikor nagyon pozitív hírek érkeznek az adott eszköz felől, amikor rendkívül pozitív a hangulat és a legtöbben a jövőbeni még magasabb árfolyamokra spekulálnak. Ez jelenleg a BTC-re eléggé ráillik.

Általában a traderek között a célárak 31-32 000 dolláron állnak, de akár magasabbra is elmehet a blow-off top – amit a tankönyvek szerint nagyon kockázatos kereskedni. Egy esés esetén az alábbi támasz szinteket érdemes figyelemmel követni: 28 400, 27 850, 27 300, 26 300.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img