Ezek az oroszok még az olajból is bitcoint csinálnak

Megosztom

Szibéria egyik olajmezején a kitermelésre jogosult orosz vállalat szokatlan fejlesztésbe kezdett, egy komplett bitcoin bányát telepítenek az olajfúró tornyok mellé. Az olajkitermelésnek van ugyanis egy olyan mellékterméke, amitől eddig szabadulni kellett környezetvédelmi okokból, most azonban a kriptopénz szolgálatába állítják. Avagy így lesz a fekete aranyból aranyárú digitális arany.

Az olajfúrás, pontosabban a kitermelés számos járulékos kárral jár, ezek egyike a felszínre kerülő metán gáz, ezt elégetik, ugyanis az így keletkező széndioxid kevésbé káros a környezetre. Ezért láthatjuk -filmekben- az olajtornyokból időnként fel-felcsapó lángokat, a Gazpromneft úgy döntött, hogy hasznot húz az így keletkező hőből, növelendő a bevételeiket.

Eddig remekül működik a dolog, a metán és egyéb gázok elégetéséből keletkező hővel, pontosabban az annak felhasználásával nyert elektromos árammal havi 1,8 BTC-t nyernek, ráadásul egy igazán innovatív, haladó szellemiségű modellről van szó. Nem maga az energetikai cég üzemelteti a bányát, csupán az áramot biztosítják, az ország bitcoin bányászai küldhetik el hozzájuk eszközeiket, így mindkét fél nyer.

Nem újkeletű az ötlet, a Bloomberg arról is beszámolt már, hogy az USA-ban adatközpontokat üzemeltetnek hasonló módon, ezek nem ritkán szintén foglalkoznak bitcoin bányászattal is. BUÉK mindenkinek!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel