30 k

spot_img

Az új év első két napjában is töretlennek tűnik a bull run, szombat koradélután átütöttük a 30 000 dolláros álomhatárt. Szépen illeszkedik a mai csúcsár a december második fele óta tartó menetelésbe, elsőként a 2017 decemberében már megközelített, ám pár száz dollárral alulmúlt 20 000 esett el, majd annak rendje és módja szerint óriási lelkesedés, több ezer dolláros felcsapások következtek, pár óra alatt mentünk annyit, amennyit máskor egy év alatt sem. A 25 000 akkor még áttörhetetlennek tűnt, ma pedig már a 30 000 is piskóta.

Sőt, cikkünk második bekezdésének születésekor a Blockfolio információja szerint már 31 121 dollárnál járunk, úgy tűnik ismét teljesül a már 20 000-nél is, korábbi bull runok során is tapasztalt jelenség, felfelé húzó, hirtelen spirálként emelkedünk, órák, sőt, percek alatt. Külön érdekes, hogy ahogy a 25 000 esetében, most is egy szombati napon történt a katartikus siker, ez sem változtat azonban azon, hogy nem szabad elbíznunk magunkat.

Vannak ugyan olyanok, akik szertin a mostani felívelés 50-60 000 dollárig repíthet bennünket, mások azonban arra figyelmeztetnek, hogy a bitcoin erősen túlvett, a sarkon túl hirtelen haraggal támadhat ránk egy korrekció, egészen 20-24 000 dollárig eshetünk vissza. Persze a vezető kriptopénz idei évre szóló, hosszú és középtávú előrejelzései ettől még nem változnak, továbbra is állnak azok a predikciók, amik 100-300 000 közé teszik 2021 végét.

De bármi történjék is, az biztos, hogy az elmúlt 24 óra során közel 6%-ot emelkedtünk, az alig másfél napja zárt óév során pedig több mint 300%-ot, ebből igazán jelentős, 50%-nyi rész december során következett be. Az év utolsó hónapja során bő 10 000 dollárral ért többet a kriptopénz, mint november legvégén, most ehhez a növekményhez jött hozzá újabb 10, sőt 11 000.

Mindemelett természetesen a market cap is jelentős növekedésen ment keresztül, ez azért különösen izgalmas, mert ezzel a bitcoin bekerült, sőt előzött is a világ legnagyobb értékű “cégeinek” listáján, egy kalapban említendő az Apple-el, az Alibaba-val, sőt, a Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathaway-t már meg is előzte.

Ahogy néhány bekezdéssel korábban is említettük, mindez valóban örömteli, izgalmas, igazán szép kezdete az új évnek, azonban ahogy ezen a piacon mindig, úgy most is megtörténhet szó szerint bármi. Egy jelentősebb korrekció egyre inkább érik, még akkor is, ha egészen 35 000 dollárig száguldunk a következő egy-két nap során.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img