Benne van a $146 000-os Bitcoin is a JPMorgan Chase elemzője szerint

Megosztom

Folyamatosan érkeznek a bikás bitcoinos hírek a mainstream gazdasági sajtóból is. Legutóbb a Bloomberg címlapján jelent meg egy elemzés, ami akár egy kriptós permabull szájából is elhangozhatott volna: a bitcoin ugyanis potenciálisan 146 ezer dolláros árfolyamot is elérhet hosszú távon.

Mindezt a JPMorgan Chase elemzői írták egy jelentésükben. Az okfejtés a következő: mivel a bitcoin egyre inkább vetekszik az arannyal, mint befektetési eszközzel, hosszú távon elérheti az arany piaci kapitalizációját is. Jelenleg a BTC kapitalizációja 565 milliárd dollár. Ahhoz, hogy elérje a privát aranybefektetések kapitalizációs szintjét, legalább 4,6-szorosára kell nőnie. Ez árfolyamban is ugyanekkora többszöröződést jelent, vagyis potenciálisan 146 ezer dolláros szintet.

Mindez egy hosszú távú becslés és továbbra is sok függ a bitcoin volatilitásától és az intézményes befektetők beáramlásától. Az sem utolsó szempont, hogy a bitcoin megmarad-e a nagyobb befektetők szemében egyfajta digitális aranynak, vagy sem.

Az, hogy kiszoríthatja a Bitcoin az aranyat, egy óriási előny hosszútávon. Bár az árfolyamkilengések összefonódása csak lassan fog megtörténni, szerintünk ez egy több éves folyamat része lesz. Vagyis a fent említett 146 ezer dolláros szint egy hosszú távú célszám, idén semmiképp nem fogja megütni ezt a szintet.

-írták a JPMorgan Chase elemzői-

A vállalat a bikapiac potenciálját a spekulatív célú long pozíciók növekedésében, valamint nagybefektetőkhöz tartozó, de kis összegű bitcoin tárcákban látja.

Az elemzők viszont hozzátették, hogy a jelenlegi spekulatív mániában az árfolyam csúcsa akár 50 és 100 000 dollár közé is felmehet, ez viszont valószínűleg még rövid távon tarthatatlan lesz.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel