A Ripple után felkészül a Tron hasbarúgáshoz?

spot_img

Ahogy arról mi is többször beszámoltunk, igazán kellemetlen fejleményekkel kell szembenéznie a nemzetközi banki tranzakciók gyorsítását elérni hivatott Ripple-nek az elmúlt hetek során, nem más, mintsem a SEC akasztott pert a nyakukba. A vád szerint hamisan állították, hogy részvényt árulnak, amikor XRP-t értékesítettek az érdeklődőknek, komolynak tűnik az ügy, masszív visszaesést okozott az árfolyamban. Persze nem kizárt, hogy visszakapszkodik, most azonban felmerült, hogy egy másik szereplőre is hasonló sors várhat.

Ez nem más, mint az eleve számos visszássággal, váddal, plágiummal, botránnyal, egyebekkel terhelt Tron. Itt azonban nem a kriptopénz besoroása és jogi státusza kapcsán merülhetnek fel problémák, hanem egy sok szempontból jóval súlyosabb ügyben, ez nem más, mint a 2017-es ICO. Bár Justin Sun -kevésbé meglepő módon- következetesen tagadja, hogy akár az amerikai, akár a kínai hatóságok bármiről is értesítették volna.

A kínai fenegyerek hamar a Twitterhez fordult, egy posztban biztosította az érdeklődőket arról, hogy sem a szintén hozzá kötődő BitTorrent, sem a Tron Foundation, sem a Tron kapcsán nem keresték meg, egyik ország hatóságai sem:

Felhívta a figyelmet továbbá a bő 18 millió Tron felhasználóra, kiterjedt partneri hálózatukra, és úgy általában arra, hogy minden tökéletes, rózsás és fantasztikus körülöttük. Emlékeztetőképp fontos hozzátennünk, hogy nem csupán Justin Sun ködös ígéretei, nagy bejelentések közelgéséről szóló tweetjei tették a projektet a figyelem középpontjába az elmúlt évek során, hanem az is, hogy a White Paper minden jel szerint össze lett ollózva több másik projekt dokumentációjából.

Az mindenesetre szinte biztos, hogy nem a Ripple volt az utolsó szereplője a piacnak, aki a hatóságok célkeresztjébe került, különböző okokból ugyan, de ezek a coinok, cégek szembesülhetnek közepesen, nagyon, vagy akár egyáltalán nem kellemetlen kérdésekkel a következő hónpok, évek során:

  • USDT
  • Stabilcoinok általában
  • Binance
  • Kriptopénztőzsdék általában

Ebben a felsorolásban az USDT a leggyengébb láncszem, sőt, sokak szerint olyan vádak, támadások érhetik, amik az egész piacot megrengetik. Mindez persze egyelőre feltételezés, meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. MIndenesetre kijelenthetjük, hogy -sok kripto fanatikus ködös elképzeléseivel ellentétben- az értelmes, élhető, előremutató szabályozásra szükség van, a decentralizáció ellenére, vagyis a mellett helye van a jogi kereteknek.

Már csak azért is, mert egyetlen piac, technológia sem fejlődhet hosszútávon, ha nem tagozódik be valamilyen formában a jogrendbe, és a világ kereteibe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img