Az eToro kezd kifogyni a bitcoinból, etherből sincs sok a tőzsdéken

spot_img

Bitcoin készleteinek vészes csökkenésére hívta fel ügyfeleinek figyelmét az eToro. Az oldal egy felhasználóbarát felületen teszi lehetővé. hogy tagjai részvényekbe, nyersanyagokba vagy akár kriptovalutákba fektethessék a pénzüket. A 13 éve alapított cég főleg az Egyesült Királyságban ért el nagy népszerűséget, felhasználóinak száma nemrégiben átlépte a 17 millió főt.

Az év eleje óta rengetegen regisztráltak az eToro-ra. A platform január 1-11. között 380 000 új tagot szerezett, vagyis naponta átlagosan 34 500-an csatlakoztak hozzá. Az újoncok többsége egyetlen okból, bitcoin vásárlás céljából érkezett az oldalra, aminek tegnap már levélben kellett tájékoztatnia ügyfeleit, hogy a nagy érdeklődés miatt a következő napokban korlátozhatják a megvásárolható bitcoin mennyiség maximumát.

“Szeretnénk előre figyelmeztetni arra, hogy a hétvége során korlátozásokat vezethetünk be a fiókonként megvásárolható bitcoin mennyiséget illetően. Korábban soha nem tapasztalt mértékű érdeklődés mutatkozik a terület iránt, mind a régi, mind az új felhasználóink részéről. Mindent megteszünk azért, hogy teljesíthessük ügyfeleink igényeit.”

Habár lehet, hogy az üzenet csak egy ügyes marketing fogás volt, ami az általános tőzsdei készleteket illeti, jelenleg a teljes bitcoin mennyiség mindössze 12.5%-a érhető el a váltókon keresztül. A coinok 78%-a teljesen illikvidnek tekinthető, ezekkel már legalább egy éve nem hajtotak végre tranzakciót, tulajdonosaik hosszú távú megtakarításként tekintenek rájuk. A fennmaradó rész harmadánál ugyan tapasztalható némi aktivitás, de ennek nagy része valószínűleg inkább valamilyen bitcoinhoz kapcsolódó szolgáltatás használatához (pl.: kamatozó számlák), vagy a bányászok aktivitásához, tőzsdei tartalékok átcsoportosításához köthető. Így jutunk el a maradék 12.5%-hoz, ami tavaly márciusi 16.5%-os csúcs óta folyamatos csökkenést mutat.

Tőzsdéken elérhető bitcoin készlet, bitcoin árfolyam alakulása

És hasonló trend tapasztalható a tőzsdéken tárolt ether mennyiség esetében is.

Tőzsdéken elérhető ether készlet , ethereum árfolyam alakulása

Amennyiben az ETH követi a bitcoin által kijelölt útvonalat, belátható időn belül elérheti a korábbi csúcsnak számító 1440 dolláros szintet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img