A nagybefektetőket csak a Bitcoin érdekli

spot_img

A theblock legutóbbi podcastjénak vendége volt a NYDIG vezérigazgatója, Robert Gutmann. A műsorban elárulta, hogy azok a nagybefektetők, akik Bitcoin befektetésen gondolkoznak, kizárólag a Bitcoinban érdekeltek. Ezzel szemben egyik altcoin sem merült fel, mint potenciális befektetés.

Az NYDIG befektetési társaság, vagyis a New York Digital Investment Group a Stone Ridge nevű vagyonkezelő leányvállalata. 2017-ben hozták létre, amikor nem találtak megfelelő befektetési és letéti lehetőséget Bitcoin befektetéshez. Mára az NYDIG 4 milliárd dollárnyi kriptopénzt, főleg Bitcoint kezel.

Azok közül a befektetők közül, akik komolyan fontolgatták a Bitcoinba befektetést – mondjuk nagyjából 50 millió dollárnyit, 100 beszélgetésből 100 csak a Bitcoinról szólt. Nulla százalékuk szólt bármilyen másik kriptopénzről.”

– mondta a befektetési társaság vezérigazgatója

Gutman elmondta, hogy a Bitcoin iránt tanúsított érdeklődést a tavalyi év makrogazdasági trendjei szülték: sokan úgy gondolják, hogy világszerte túl agresszív volt a monetáris politika. Ezzel szemben sokan felismerték a Bitcoin egyedi tulajdonságait, akár mint vállalati tartalékképző.”

Az év elején a Pantera Capital feje is hasonló véleményen volt.

2017-ben a teljes kriptopiaci kapitalizáció felét erősen spekulatív, leginkább semmire sem használható tokenek adták, addig a mai kapitalizációt főleg két bevált coin, a Bitcoin és az Ethereum teszi ki. Ezeken a láncokon összpontosul a tőke 84%-a, a maradék 5000-re pedig 14% jut. “

– érvelt Dan Morehead az év elején.

/theblock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img