Kanada korábbi miniszterelnöke is felszállt a bitcoin vonatra

spot_img

Ahogy érik a piac, egyre jobban látszik, hogy mi lesz, pontosabban mi lehet a bitcoinból, úgy ugranak fel egyre többen a vonatra, sőt, már szinte divattá kezd válni a kriptopénzek melletti kiállás. A legújabb utasunk Kanadát irányította sok éven keresztül, úgy véli, hogy valóban a dollár alternatívájává válhat Satoshi álma.

Stephen Harper úgy véli, hogy a bitcoinnak, sőt a CBDC-knek is van helye egy “dollárral szembeni” kosárban, arról van szó, amit sokan régóta emlegetnek, miszerint a dollárnak, mint tartalékképzőnek egy idő után leáldozhat, legalábbi csökkenhet a jelentősége.

Persze az egykori legfőbb közjogi méltóság azért nem tartozik a bitcoin maximalisták közé, a dollár alkonyát ő még nem látja, csupán arról beszélt, hogy “szélesedhet” a tartalékképző eszközök köre, köztük az arannyal, bitcoinnal, egyebekkel, de a dollár marad.

Kanada 22-ik miniszterelnöke 2:14-től látható a VRIC online konferenciájában.

A CBDC-k kapcsán pedig az “elkerülhetetlen” szót használta, azonban gyorsan hozzátéve, hogy óhatatlanul a monetáris politka eszközéül fognak szolgálni. Azt is hozzátette, hogy némiképp aggasztja az, hogy a központi bankok valamiféle általános bankká kezdenek válni, ahelyett, hogy pusztán megfigyelő szerepet töltenének be.

Harper 2006 és 2015 között volt Kanada miniszterelnöke, távozása óta virágzik az országban a kriptopénzek piaca, tavaly szeptemberben például elindult az első államilag szabályozott kriptopénztőzsde is. A fenti konferenciának nem mellesleg vendége vol Max Keiser, a Russia Today műsorvezetője, bitcoin permabika is, ő az, aki néha már a bitcon maximalistákat is megszégyenítő, extrém optimizmussal tekint a bitcoin jövőjére.

Keiser egy nemrég készült interjúban például kétszázezer dollárra teszi a bitcoin 2021-es csúcsárát:

Az mindenesetre biztos, hogy már önmagában az növeli a bitcoin súlyát a világgazdaságban, hogy rengeteg médiafigyelmet kap, a lépcsőzetes árfolyamnövekedésen túl ez a másik, óriási értéke egy bull run-nak, ami egyben megalapozza azt az ismertséget, ami a következő ciklusban is sokat segít majd a kriptopénznek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img