225 millió forintnak megfelelő kriptovalutáért vásárolták meg ezt a digitális képet

spot_img

605 ethereumért keltek el a borítóképünkön is látható pixelek. A műalkotást szombaton vásárolta meg a FlamingoDAO decentralizált szervezete, ami aznapi árfolyamon számolva 761 000 dollárt jelentett.

“Amikor megmutattam édesanyámnak, kiakadt tőle”mondta el a Flamingo szóvivője. A csoport 40 magánemberből áll, akik egy 4800 ethereumból (nagyjából 6.25 millió dollárból / 2 milliárd forintból) álló közös vagyon felett rendelkeznek és próbálják azt digitális befektetések formájában kamatoztatni.

A fenti kép eredetiségét egy úgynevezett NFT, vagyis egyedi digitális token (Non-Fungible Token) garantálja. Ez azt jelenti, hogy akárcsak a Mona Lisát, ezt is le lehet fényképezni, vagy posztereket készíteni róla, de az igazit csak és kizárólag az NFT token tulajdonosa mondhatja magáénak. A csoport egy 25 perces Discord chat beszélgetés után döntött úgy, hogy megvásárolja a képet. Korábban már más, ehhez hasonló digitális tárgyakba, például NFT alapú NBA gyűjtögetős kártyákba és autoglyphek-be is befektettek.

Az autoglyph egyedi, programkód által véletlenszerűen generált képet jelent

“Tudjuk, hogy sokak számára megkérdőjelezhető a döntésünk, de úgy gondoljuk, hogy az NFT alapú digitális műtárgyak jelentik a jövőt és később ugyanez a technológia fog uralni minden olyan területet, ahol valamilyen tulajdonjog kifejezésére, rögzítésére van szükség.”

A CryptoPunk című kép korábbi tulajdonosa egyébként tavaly júliusban vásárolta meg a hozzá tartozó NFT tokent, amiért 2127 dollár értékű ethereummal fizetett, vagyis fél év alatt ~350-szeres megtérülést ért el a befektetésén.

A teljes Crypto Punk kollekció 8 képből áll, értéküket a hozzáértők szerint az adja, hogy ezek a legelső  NFT műtárgyak közé tartoznak és ha széles körben elterjedne a technológia, akkor egyfajta antik ritkaságként lehetne rájuk tekinteni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img