Még egy pert kapott a nyakába a Ripple

Megosztom

Rájár a rúd a negyedik legnagyobb kriptopénzt képviselő XRP mögötti vállalatra. Ezúttal egy csoportos kártérítési pert kezdeményeztek ellene.

A sértetteket képviselő jogász, Tyler Toomey keresete szerint a vállalat súlyosan megsértette Florida állam értékpapírokra és befektetők védelmére vonatkozó törvényeit, ezáltal képviseltjeit pénzügyi kár érte. A kereset szerint a Ripple nem csak illegálisan bocsátott ki értékpapírokat, de nem biztosította be, hogy a kisbefektetők megfelelő védelemben részesüljenek, emellett pedig az árfolyamot is manipulálta.

A kereset a Ripple vezérigazgatóját, Brad Garlinghouse-t is név szerint említi, annak kapcsán, hogy 150 millió dollárnyi XRP-t adott el 2017 áprilisától kezdve, miközben a token árfolyamát manipulálta.

Miközben Garlinghouse a CNBC-ben és egyéb médiumokban saját tokenje felé erős bikás véleményen volt, egy vagyont szerzett azzal, hogy folyamatosan eladta azokat. Amikor az árfolyam túlságosan beesett, ezt leállította, majd később újrakezdte. Ezt egészen tavaly decemberig ismételgette.

A Ripple ellen ez már a negyedik eljárás az Egyesült Államokban A jól ismert tőzsdefelügyelet pere mellett még mindig tart egy 2018-ban indult csoportos kártérítési per, hasonló vádakkal. Emellett a Ripple egykori befektetője, a Tetragon is perli őket.

 

Ők a SEC-re hivatkozva szeretnék, ha a Ripple visszavásárolná a vállalatba fektetett részüket, ugyanis szerződésbe foglalták, hogy ha jogilag értékpapír válna az XRP-ből, akkor visszaadják a befektetők pénzét.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel